Hvis du er ulykkelig forelsket, eller akkurat har blitt dumpet, trenger du noe som kan få livet til å bli litt lysere igjen. Disse tipsene gir deg ikke tilbake kjæresten din, og de forandrer ikke virkeligheten på magisk vis, men de kan gjør ting litt bedre!

Disse 10 tingene er mest effektive for å lette på kjærlighetssorgen, de er testet og prøvd av MANGE:

1. Venner
All venneaktivitet er kjempebra for en som har vondt i hjertet! Du kan godt fortelle om kjærlighetssorgen, men du må ikke. Det viktigste er at du gjør noe sammen med noen istedenfor å bare sitte alene og være lei deg.

Legg noen planer, send en melding, få noen til å le, avtal en filmkveld! Det er kjempeviktig!

2. Å gråte
Det er lurt å finne på ting med venner, men det betyr ikke at du trenger å late som ingenting. Når noe gjør vondt, er lov til å kjenne på det. Det er faktisk lurt, for da er det lettere å gå videre!

Trikset er å finne en balanse. Det er kanskje ikke bra å gråte hele tiden, men la tårene slippe til nå og da, du kommer til å føle deg litt bedre etterpå.

3. Å flørte
Det er vanskelig å tenke på andre muligheter når man har kjærlighetssorg, men prøv likevel. Nå er du fri til å flørte og møte nye folk, folk du kanskje ikke ville lagt merke til ellers!

Du trenger ikke nødvendigvis å få en ny kjæreste med det samme, bare kjenn litt på følelsen av å ha et godt øye til noen. Det føles bra!

4. Å være aktiv
Fritidsinteresser er toppen når du har kjærlighetssorg. Det føles kanskje som du har mest lyst til å droppe det fordi du føler deg nedfor, men ikke gjør det. Fyll tiden din med ting du liker, selv om du ikke er på topp.

Hvis du driver med trening er det det kjempefint, for å bruke kroppen er som terapi! Å gå en lang tur funker også!

5. Å synge høyt du bare klarer:
75% av all popmusikk handler om kjærlighetssorg, og det kan du bruke for det det er verdt. Du er i alle fall ikke alene! Sett på noen skikkelig intense låter og syng med for full hals:6. Å skrive dagbok
Alle tankene og følelsene som kverner rundt inni deg blir mindre overveldende når du får dem ned på papiret. Dessuten hjelper det å få ut ting, og dagboka blir aldri lei av å høre på deg, du kan skrive dagen lang om du vil.

Ekstratips: Ha noen faste ting du noterer hver dag: Som å gi dagen terningkast, skrive ned minst én ting som var veldig bra og en ting du gleder deg til. Etter ser du svart på hvitt at ting begynner å bli bedre!

7. Å prøve noe nytt
Forandringer gir en følelse av å gå videre, bare prøv! Du trenger ikke å legge om hele livet ditt, få nye venner eller klippe av deg alt håret (selv om det også kan være gøy!).

Finn en ny fritidsinteresse, ta kontakt med noen du ikke har snakket med på lenge, begynn på en bok du har fått anbefalt, spis grønnsaker hver dag, lær deg noe nytt. Sånne ting minner deg på at livet ikke er over!

8. Trøst
Trøst er kjempeviktig når man har kjærlighetssorg! Folk er forskjellige, noen liker å gråte på bestevennens skulder, mens andre vil helst holde ting inni seg. Men trøst kan være hva som helst som føles trygt og godt. Bare finn noe som funker for deg og bruk det masse!

Gode eksempler:
- Tilbring ekstra mye tid med familien
- Kos masse med et kjæledyr
- Spis mat du elsker
- Se om igjen en tv-serie du digger
- Sett på denne kattemale-generatoren!

9. Legg planer
Alfa og omega for å gå videre er å se framover. Det er ikke så lett når man er lei seg, men sannheten er at livet allerede er på vei videre og det er så mye morsomt og spennende som venter der fremme.

Finn frem penn og papir og lag en liste over små og store ting du har lyst til. Plott inn ting i kalenderen, gjør research, legg planer. Å ha noe å glede seg til er herlig, selv når du har kjærlighetssorg på repeat.

10. Iskrem
På TV spiser de alltid masse is når de har kjærlighetssorg. Det er en skikkelig klisjé, og på en måte litt teit, men det kan faktisk hjelpe litt likevel. Ikke fordi isen er så god (det er en bonus!), men fordi man føler seg som en del av klubben.

Det er bedre å være én av millioner av andre som også har opplevd kjærlighetssorg enn å føle seg helt mutters alene.

Kjærlighetssorg er en del av livet, og man lærer masse av det, så finn frem en stor skje og spis deg inn i klubben!

Noen som har flere gode råd for knuste hjerter? Del i kommentarfeltet!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!