Film:

Leserne anmelder: Big Hero 6!

Se hva Julia-leserne Aurora og Maria syntes om filmen.

Publisert Oppdatert

Vi tok med oss to Julia-lesere på førvisningen av Disney-filmen "Big Hero 6", som har norgespremiere 30.januar. De to, Aurora og Maria, skrev hver sin anmeldelse av filmen etterpå - og her kan du lese hva de synes om filmen! Kanskje du får lyst til å se den?

Maria (12 år):
Jeg har vært på førpremieren til animasjonsfilmen Big hero 6. Filmen handler om de to brødrene Tadashi og Hiro. Hiro er en gutt på fjorten år som bor med tanten sin fordi foreldrene er døde. Hiro vil begynne på universitetet Tadashi går på, men for å komme inn må han finne opp noe som er verdig universitetet. På dagen hvor han skal vise fram den utrolige oppfinnelsen sin, begynner det å brenne, og i et forsøk på å redde universitetets leder, omkommer Tadashi i brannen. Hiro føler seg helt knust, men så aktiveres Tadashi sin oppfinnelse, den hvite roboten Baymax. De to finner ut av at brannen ikke startet av seg selv, og tar opp jakten på han eller hun som hadde skylden. Men det viser seg å være en tøff oppgave, og Hiro får hjelp av vennene til Tadashi.

Skurkejakt
Hiro er veldig modig, og veldig bestemt på å finne skurken som satte i gang brannen. Han er veldig intelligent, så intelligent at han ble ferdig med videregående som 13-14åring. Baymax er den hvite roboten som hjelper Hiro med å fange skurken. Baymax er egentlig til for å hjelpe de som er skadd og såret, men Hiro lærer han kampsport som gjør han enda sterkere. Jeg sammenligner Baymax med Olaf fra filmen Frost, fordi det er den figuren alle tenker på fra filmen. Det er nok mange som tenker litt mer på Baymax enn Hiro, fordi Baymax ikke er et menneske, men en robot, og det gjør han litt mer unik.

Både trist og morsom
Jeg syntes filmen var litt trist i starten fordi Tadashi døde. Men da Baymax programmeres, glemmer man det triste og alle må bare le! Selv når det er spennende, må man bare le av at Baymax ikke kommer seg inn gjennom vinduet og at han er litt klønete. Hiro ble veldig glad i roboten. Det ser vi særlig når Hiro sitter på ryggen til Baymax, og de flyr opp i luften. Videre i filmen er det en blanding av moro og spenning, noe som er bra. Man blir revet med og det er lett å leve seg inn i filmen. Filmen er ikke bare trist i starten, det vil du nok merke. Når du går ut av salen vil du være fornøyd, og du vil få mange gode minner om filmen.

Jeg syntes filmen passer for de fleste, og som jeg sa, du vil ikke angre på at du så Big hero 6 :)

Klikk deg videre for å lese Auroras anmeldelse!

Aurora (13 år):

Hiro Hamada bor i San Fransokyo, en blanding mellom San Fransisco og Tokyo, sammen med broren Tadashi og tanten sin. Broren hans går på et teknologisk universitet, og da Hiro besøkte laboratoriet til Tadashi og vennene hans, ble han betatt av alle de kule oppfinnelsene. For å komme inn på universitetet må han vinne en konkurranse der det er om å gjøre å finne opp den beste oppfinnelsen. Hiro kommer opp med Mikroboter, små roboter som styres med hjernen. Han overbeviser dommerne, og etter måneder med arbeid, er han endelig inne på skolen. Men rett etter konkurransen skjer det en uventet ulykke. Salen der konkurransen holdes begynner å brenne. Tadashi løper inn for å redde professoren sin, men han kommer aldri tilbake.

Hiro finner en av Tadashis oppfinnelser: Baymax, en oppblåsbar, ballongaktig helserobot som aktiveres når mennesker sier au og hjelper deg helt til du er fornøyd med helsesjekken. Roboten kommer på sporet av noe som gjør tapet av broren enda vanskeligere for Hiro, for var brannen egentlig tilfeldig?

Venner og superhelter
Sammen med bestevennene til Tadashi fra universitetet, drar Baymax og Hiro for å finne ut hva som egentlig skjedde. Hiro lager livsfarlige og geniale superheltkostymer til både seg selv, Baymax og vennene: den tøffe motorsykkeljenta Go Go Tomago, snille og moderlige Wasabi, sukkersøte Honey Lemon og den ekstremt late Fred. Sammen kaller de deg Big Hero 6.

Disneys nye storfilm, Big Hero 6, hadde førpremiere på Colosseum 18. januar. Jeg fikk være der og se den, og jeg kan ikke si annet enn at jeg elsket den! Filmen passer godt for begge kjønn og alle aldre, og selv om du ikke er så interessert i superhelter, tror jeg du kommer til å like denne. Det jeg tror jeg likte aller best ved hele filmen, var de spesielle karakterene. De hadde sterke og unike personligheter. Selv om de var svært forskjellige fra hverandre, jobbet de superbra som et team.

Filmen var veldig bra animert, ganske likt Frozen (Frost), men personlig synes jeg actionscenene var mye bedre laget i Big Hero 6 enn i Frozen. Det var utrolig mange detaljer tegnet inn, spesielt når man så utover San Fransokyo. Alle neonlysene skinte opp, og alt var i bevegelse, akkurat som i en ekte storby.

Masse humor!
Big Hero 6 var fylt med masse humor, selv i de mer seriøse scenene. Spesielt Baymax var utrolig morsom. Siden han er en robot klarte han jo ikke å skjønne ironi eller at noe bare var et uttrykk. Dette endte opp med en del hysterisk morsomme episoder.

Gjennom filmen blir Baymax mer og mer menneskelig, og han og Hiro blir bedre og bedre venner. Forholdet deres er veldig søtt og morsomt, og selv om det skjer noen forferdelige ting i filmen, sitter man igjen med en god følelse. Temaet i de fleste Disney-filmer er vennskap og kjærlighet, og ut av alle filmen synes jeg at det er i Big Hero 6 de hadde laget den fineste og mest fantastiske historien.

Det jeg synes var litt dumt med filmen, var at plottet ikke var så overraskende. Derfor mistet filmen terningkast seks fra meg. Likevel er det ikke noe tvil om at jeg har lyst til å se den igjen! Jeg vil gi denne filmen terningkast 5.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning