film

9 trinn til Mockingjay

Alt du trenger av fakta, forklaringer og trailere før du ser filmen.

Publisert Oppdatert

1. Hvor var vi igjen?

Hvis du ikke har sett de forrige filmene eller lest bøkene, anbefaler vi selvsagt på det sterkeste å gjøre det før du ser Mockingjay. Men det begynner å bli en stund siden sist nå, for mange av oss. Dette var det siste som skjedde i Catching Fire:


Foto: Lionsgate

- Katniss ble reddet fra arenaen til de andre dødslekene hun deltok i.
- Hun ble reddet av Haymitch, Finnick og Plutarch Heavensbee, som er en del av motstandsbevegelsen mot Capitol og president Snow.
- District 12, Katniss’ hjem, er ødelagt, men hun får vite av Gale (som også er i motstandsbevegelsen) at familien hennes er trygge.
- Peeta ble fanget av Capitol.

Klar for Mockingjay part 1!

2. Peeta + Katniss = ?

Peeta og Katniss er adskilt nå, og Katniss vet ikke engang om han er i live. De er jo ikke akkurat sammen, men vi vet at Peeta mener at hans kjærlighet er evig. Og dette kysset i den forrige filmen så ganske frivillig ut, spør du oss.

3. Hva er district 13?

Capitol har i årevis påstått at District 13 er dødt, og de brukte det som et eksempel på skrekk og advarsel hvis noen prøvde seg på noe tull. Men det er ikke dødt, det er en hel sivilisasjon under jorda, og det er der motstandsbevegelsen holder hus.

Her er det ikke noe lys, og alt er ganske annerledes enn i det overdådige Capitol. Bare se på forskjellen på Effie Trinket!


Foto: Lionsgate

4. Hvorfor er Katniss så viktig?

Folk i Panem har sett Katniss på tv, og ser på henne som en helt som både overlevde og gjorde motstand mot president Snow. Motstandsbevegelsen vil at hun skal være deres ansikt utad, et symbol som alle kjenner – en mockingjay.

Katniss er imidlertid ikke så sikker på at hun er riktig person.


Foto: Lionsgate

 

5. TV-reklamene for Mockingjay