Kakeboken Theas Little Kitchen.

Kakeboken Theas Little Kitchen. © Gursli Berg forlag

Thea Bolstad er en 19 år gammel jente fra Bergen som i tre år har drevet den populære bakebloggen My Little Kitchen som vant Årets Matblogg under Vixen Blog Awards 2014, og har tusenvis av lesere. Nå kommer boka ”Theas Little Kitchen” med hennes beste oppskrifter.

Vi tok en liten prat med Thea, og på neste side finner du en av hennes beste oppskrifter!

Hei Thea! Hvordan ble boka di til?
– I fjor høst ble jeg oppringt av Gursli Berg forlag som spurte om jeg ville gi ut bok. Jeg sa ja med en gang. Det ble noen intense uker med baking hver dag og fotografering hjemme hos meg på kjøkkenet. Dette var samtidig som jeg fullførte videregående. Å lage en bok er mye mer krevende enn jeg hadde trodd, samtidig som jeg synes det er kjempegøy å jobbe med noe av det jeg liker alle best. Jeg har lært utrolig mye gjennom denne bokprosessen, og selv om det er slitsomt når det står på fullt, hadde jeg lett gjort det samme igjen!

Har du alltid vært opptatt av baking?
– Jeg har så lenge jeg kan huske vært med mamma og pappa på kjøkkenet. Men det var virkelig etter mat og helse i 6. klasse at jeg begynte å bake og lage mat alene hjemme. Ingen av foreldrene mine har vært noe særlig glad i å bake, så jeg tok over den rollen. I dag baker jeg som regel til alle bursdager, fotballkafeer osv.

Hva liker du best å bake?
– Jeg liker best å bake søte ting som kaker og cupcakes. Jeg synes det er spesielt gøy å bake og pynte cupcakes sammen med venner. I kapittelet ”bakeparty” har jeg samlet morsomme oppskrifter på alt fra cake pops til whoopie pies og marshmallows, som gøy å bake og teste ut sammen med venner. Jeg husker selv da jeg var yngre at jeg og venninnene min stadig vekk ble med hverandre hjem for å bake. Det var så gøy!

Hvem pleier å spise opp alt det gode du baker?
– Jeg baker som regel kun til anledninger og da er det alltid noen der som spiser kakene jeg baker. Det blir vanligvis familie og venner som spiser det jeg baker, men i bakingen til denne kakeboken var det så mye baking på en gang at både naboer og klassekamerater også måtte trå til!

Hvordan kommer du på nye ideer til ting å bake?
– Jeg får inspirasjon overalt, fra nett, blader, bøker og reiser til utlandet. Bestemor og farmor har alltid vært inspirerende bakeforbilder for meg og jeg har arvet en del oppskrifter fra de som stadig er i bruk. Disse oppskriftene har jeg samlet i boken min, i kapittelet ”familiehemmeligheter”.

Hva slags respons har du fått på boken?
– Jeg har fått så mange hyggelige og positive tilbakemeldinger fra lesere som har kjøpt boken på både bloggen, Instagram og facebook. Mange har allerede begynt å bake fra boken og prøvd ut oppskrifter, så jeg får stadig vekk snapchats fra lesere med bilde av hva de har bakt fra Theas Little Kitchen – veldig koselig. Jeg heter ”mylittlekitchen” på Snapchat.

Hvem passer kokeboken din for?
– Theas Little Kitchen passer for alle som elsker å bake, både de som har bakt en del og de som er i startfasen. Alt fra bakeglade jenter helt ned i 8 års alderen til godt voksne. Boken inneholder alt fra helt enkle oppskrifter til litt mer avanserte/tidkrevende. Men dette er baking for alle! Jeg er opptatt av å skrive oppskriftene på en oversiktlig og godt forklarende måte, slik at alle kan bruke oppskriftene mine. Jeg håper å inspirere andre til å begynne å bake og bake kaker fra grunnen av med gode råvarer!

Sjekk ut Theas oppskrift på "Blondies" på neste side!

 


 

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!