mat

Oppskrifter fra arkivet

Smoothie, appelsinkrem og sjokolade! Disse fortjener en ny runde.

Sist oppdatert

Det er påske, og mange har tid til å lage og/eller spise litt ekstra gode greier. Derfor har vi hentet ut noen oppskrifter fra arkivet vårt. Klikk deg gjennom og se om det er noe som frister?

Påske-smoothie
Denne smoothien smaker friskt av påske og vår. Passer perfekt når sola endelig titter frem!

Dette trenger du:
1 hel appelsin
1 spiseskje honning
1 dl melonyoghurt
1 hel lime
1 spiseskje kakaopulver

Slik gjør du:
Vask appelsinen godt i varmt vann, tørk den og skrell av skallet. Skrell den deretter med kniv så alt det hvite rundt blir borte. Bland appelsin, honning og yoghurt i en blender og kjør til blandingen er jevn og fint.
Fyll smoothien i glass og strø litt kakaopulver på toppen.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Obs! Husk å få tillatelse fra en voksen før du setter igang på kjøkkenet! Og til oppskriftene hvor man trenger kjøkkenmaskiner og skal bruke høy varme, er det best å spørre en voksen om hjelp. Kanskje dere kan kokkelere litt sammen, hele familien?

Appelsinkrem
Få ting smaker vel så "påske" som appelsin? Her kan du lage deilig appelsinkrem som du kan spise i solveggen!

Dette trenger du:
2
plate gelatin
2
dl appelsinjuice m/frukkjøtt
½
dl sukker
2
eggeplommer
2
ss appelsinlikør
2
dl kremfløte

Slik gjør du:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.

Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.

Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.

Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.

Påske-sjokoladekake
Hvem liker vel ikke sjokoladekake? Det er den perfekte desserten på en familiemiddag, jentekvelden eller bare til kos i helga!

Dette trenger du:
5 egg
225 g sukker
125 g smør
150 g kokesjokolade
1 dl vann
125 g hvetemel
1 teskje bakepulver

Slik gjør du:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme. Sikt inn det tørre(hvetemel og bakepulver) i eggedosisen og rør inn smeltet smør, sjokolade og vann. Rør godt før du heller røren i en smurt form, 22 cm i diameter, og stek midt i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.

Sjokosmoothie
2 porsjoner

Du trenger:

1 banan
3 dl melk
4 ss sjokoladesaus eller O`boy-pulver.

Slik gjør du:

1. Skrell og skjær bananen i biter.

2. Hell over melk og sjokoladesaus eller pulver. Bland godt.

3. Hell opp i glass og pynt eventuet med en kremdott eller is.

Serveres med én gang.

/images/upload/files/global/kakao

Mmmmmm! Kakao etter en skitur eller i solveggene på hytta!

Vi har lånt denne oppskrften fra tine.no, og lagt til våre egne små tips på slutten til hvordan du kan gi kakaoen din en ekstra piff!

Oppskrift til én kopp kakao:
2 ts kakaopulver
2 ts sukker
2 dl melk

Ha kakaopulver og sukker i en kjele, sammen med litt av melken. Rør godt med en visp mens du varmer opp kakaoen på middels varme. Spe på med resten av melken etter hvert. Og så har du en deilig kopp kakao!

Denne saken ble første gang publisert 31/03 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også