Liker du å gå på kino, er massevis å glede seg til i månedene som kommer. Her er 10 av de f ilmene vi gleder oss aller mest til. Er du enig?

Obs! Alle disse filmene skal passe ganske godt for ungdom, men aldersgrenser er ikke satt ennå. Undersøk når det nærmer seg for å se om du er gammel nok.

Klikk deg videre for å se filmene.

 (Friland Produksjon/Nordisk Filmdistribusjon) (Friland Produksjon/Nordisk Filmdistribusjon)

Detektiv Downs

Robert er en klassisk detektiv med eget byrå og greier. Han har hatt og frakk, og nå trenger han en skikkelig sak å jobbe med. Men Robert er ikke som alle andre detektiver, han har Downs syndrom. Og dessuten en far som jobber i politiet. Moro, sjarm og spenning i samme film.

Norsk drama/komedie

Premiere 25. oktober

 (Walt Disney Company Nordic) (Walt Disney Company Nordic)

Jeg heter Oscar

Det er kanskje ikke så mange av oss som går på kino for å se dokumentarfilmer, men Jeg er Oscar er en fin anledning. Vi får være med sjimpansebabyen Oscar langt inn i den afrikanske jungelen. Historien om Oscar og familien hans er både lærerik, spennende og nydelig.

Amerikansk naturdokumentar

Premiere 1. november

One Chance

Talentkonkurranser på tv er blitt et kjempefenomen som skaper nye stjerner og gir oss fantastiske historier hvert år. Nå har det blitt film også. One Chance handler om en gutt som var mobbeoffer, men som er kjempeflink til å synge. En dag får han muligheten til å vise seg frem på tv og blir en sensasjon natten over.

Britisk drama/komedie

Premiere 8. november

 (The Walt Disney Company Nordic) (The Walt Disney Company Nordic)

Ender’s Game

En gang i fremtiden har en fiendtlige aliens bestemt seg for å ødelegge jorden, og unge Ender skal trenes opp til å lede kampen mot dem. Hovedrollen spilles av 16 år gamle Asa Butterfield, og han er SØT! Filmen er basert på en kjempebra bok av Orson Scott Card. Den kom på norsk i fjor.

Amerikansk science-fiction/eventyr

Premiere: 8 november

 (Lionsgate) (Lionsgate)

Hunger Games: Catching Fire

Vi kan nesten ikke vente på film nummer to i Hunger Games-serien. Katniss og Peeta tror de bare skal ut på seiersturné, men det viser seg at det er skumlere saker i vente for dem. Les mer om Hunger Games, Catching Fire og Jennifer Lawrence her på Julia.

Amerikansk action/drama

Premiere: 20 november

Battle of the year: The dream team

Liker du dansefilmer? Da kan du glede deg! Den store konkurransen Battle of the year tiltrekker seg de beste danselagene fra verden over, men det er en evighet siden USA har vunnet. Lederen samler sammen de beste danserne i landet for å vinne trofeet.

Amerikansk drama

Premiere: 22. november

Vi er best!

Året er 1982, og de tre jentene Bobo, Klara og Hedvig bestemmer seg for å klippe håret og starte punkeband. Alt går strykende helt til de møter en gutt alle liker. Filmen er laget av Lukas Moodysson, som sto bak den populære Fucking Åmål, og historien er tatt fra en tegneserie av kona hans, Coco.

Svensk drama

Premiere: November (dato ikke satt)

 (Walt Disney Company Nordic) (Walt Disney Company Nordic)

Frost

Kule animasjonsfilmer passer godt i romjulen, er dere ikke enige? 1. juledag er det premiere på Disney-filmen Frost. Et kongedømme er forhekset og dømt til evig vinter, men den fryktløse Anna bestemmer seg for å ordne opp. Med seg på reisen har hun fjellfareren Kristoff og reinsdyret Sven.

Amerikansk animasjonsfilm

Premiere: 25. desember

Obs! Trailer med engelsk tale.

 (SF Norge) (SF Norge)

LasseMajas detektivbyrå

Kanskje du har lest bøkene om detektivbyrået til Lasse og Maja, eller sett tv-serien? Nå blir de i alle fall film, hele tre stykker, faktisk, og den første av dem kommer på nyåret. Der finner Lasse og Maja en kiste som har tilhørt den mystiske Von Brom.

Svensk familiefilm

Premiere: februar 2014

 (Lionsgate) (Lionsgate)

Divergent

Hvis du liker Hunger Games, skal du ikke se bort ifra at Divergent blir din neste favoritt. Dette er også en bokserie (av forfatteren Veronica Roth), og den er kjempepopulær i USA. Divergent foregår i Chicago i fremtiden, hvor samfunnet er delt inn i fem forskjellige stammer. Når de fyller 16 år må alle ungdommer velge om de vil bli i sin stamme. Hovedpersonen Tris er nødt til å gjennomgå flere vanskelige innvielsestester. Tris spilles av Shailene Woodley (du kan lese mer om henne her).

Amerikansk action/drama

Premiere: 21. mars 2014

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!