Hva er en nellik-kalender?
En nellik-kalender er en julekalender laget av en appelsin og 24 nelliker. På en nellik-kalender er det altså ingen luker å åpne, men man trekker ut en nellik hver dag frem til julaften! Det er vanlig å henge den i vinduet, eller ha den liggende i fruktskåla sammen med resten av frukten. Den lukter skikkelig jul, så man kommer i skikkelig julestemning!

Hvordan lage den?
Det er utrolig enkelt å lage den, det eneste du trenger er 24 nelliker, en appelsin eller klementin og eventuelt et fint bånd. Du stikker nellikene inn i appelsinen, du kan velge hvor du vil ha de. Du kan enten stikke de inn helt tilfeldig eller lage et fint mønster, kanskje du kan skrive god jul? Hvis du vil henge den i vinduet trenger du et fint bånd. Surr båndet rundt appelsinen, så båndet er på fire sider. Akkurat sånn som du gjør når du tar på gavebånd. Pass på så det er nok tråd på toppen så du får hengt den opp! Hvis du ikke vil henge den opp er det bare å legge den i fruktskåla, eller et annet sted du vil han den.

Har du laget en nellik-kalender før?

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!