musikk:

Alt du trenger å vite om Green Day

Fakta om punckrock-bandet får du her!

Publisert Oppdatert

Med over 80 millioner solgte album over hele verden er Green Day et av de mest kjente punkrock-bandene i verden! Her får du alt du vite alt du trenger å vite om dem!

Green Day er et amerikansk alternativpunk og rockeband fra East Bay i California. Bandet ble startet opp i 1987, under navnet Sweet Children, de endret navn til Green Day allerede i 1989. På den tiden besto bandet av Billie Joe Armstrong som vokalist, Mike Dirnt på bass og John Kiffmeyer på trommer. Etter tre år sluttet John, og trommeslageren Tré Cool kom inn i bandet. Ingen medlemmer har sluttet eller blitt byttet ut siden dette. I 1990 ga de ut sitt aller første album, 39/Smooth.

I 1993 valgte Green Day å signere en kontrakt med et nytt plateselskap. I 1994 kom deres andre album ut, albumet fikk navnet Dookie og ble deres store gjennombrudd. Dookie inneholder store hits som When I Come Around og Basket Case. Albumet Dookie har solgt over 20 millioner eksemplarer over hele verden!

I 2004 ga de ut sitt syvende studioalbum. Albumet het American Idiot og er deres første slbum som nådde førsteplass på salgslistene i USA og England. Dette albumet inneholder noen av deres største hits, blant annet American Idiot og Wake Me Up When September Ends. Året etter ga de ut en live-DVD, som ble spilt inn under en konsert i England.


Green Day har ufattelig mange fans, og fyller store stadioner og konsertarenaer kveld etter kveld. De har ikke noe problem med å selge ut en konsertarena med plass til 65 tusen plasser flere kvelder på rad. De holder store og underholdene konserter med mange effekter. Billie Joe Armstrong er spesielt kjent for å ta opp flere fra publikum for å danse med dem, la dem synge eller hoppe fra scenen! De er også veldig glade i Norge, da de sist gang var i Oslo kom de hele fire dager før konserten, kun for å være i Norge!


Morsomme fakta om Green Day
- De hadde konsert i Norge 4 juni 2010, da var det bare 8 måneder siden sist de hadde konsert her.
- Vokalisten har to sønner, og har vært gift i hele 17 år!
- Bandet fikk ikke lov til å spille på den lokale scenen der de bodde etter at de hadde gitt ut albumet Dookie.
- De har sin egen musikal, med deres sanger som heter American Idiot Date.

Liker du Green Day?

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag