gutter:

15 fakta om gutter!

Vi vet at de kan være både søte og kjekke, og av og til fryktelig plagsomme... Men visste du dette om gutter?

Publisert Oppdatert

1. Det aller vanligste guttenavnet i Norge er Jan.

2. Pleier jentene i klassen å fryse mer enn guttene? Grunnen til det er at gutter oftere har høyere kroppstemperatur enn jenter. Fint når man vil varme seg litt, eller hva?

3. Lenge var en av verdens mest kjente gutter, nemlig Donald Duck, forbudt i Finland. Hvorfor? Han hadde ikke bukser på seg!

4. Visste du at gutter blunker halvparten så mange ganger som jenter?

5. Føles det som om hjertet ditt slår mye fortere enn hans? Tror du det er fordi han er mindre nervøs enn deg? Langt ifra - det er faktisk sånn at jenters hjerter slår fortere enn gutters!

6. Det vanligste guttenavnet i verden er Mohammed.

7. Undersøkelser viser at de fleste jenter liker gutter med humor bedre enn de uten. Er dere ikke enige?

8. Synes du at jevnaldrende gutter kan være skikkelig umodne? Forskning viser at jenter i tenårene i gjennomsnitt ligger hele tre år før gutter i utviklingen.

9. Gutter vokser mest når de er mellom 14 og 16 år, da har de en slags vekstspurt. Hender og føtter pleier å vokse ekstra raskt, før beina og armene kommer litt senere. Det kan selvsagt være litt slitsomt!

10. Gutter kommer oftest i puberteten når de er mellom 11 og 15 år. Det kan altså være ganske store forskjeller fra gutt til gutt!

11. Gutter har like store problemer som jenter med kviser i puberteten. Så hvis du synes det er slitsomt, vet du nå at mange gutter har det på samme måten!

12. Visste du at man forbrenner ca ni kalorier når man kysser heftig? Det kan jo nesten kalles trening!

13. I gjennomsnitt har faktisk gutter mindre neser enn jenter!

14. Gutter kommer i stemmeskiftet i løpet av ungdomsårene. Da vokser strupehodet og stemmebåndet, og i en periode kan det høres veldig merkelig ut når de prater - mens stemmen går over til å bli den mørke stemmen de har som voksne.

15. Lurer du på om han liker deg? En forskningsrapport fra California viser at en gutt som raskt plukker opp din måte å prate på eller dialekten din, er interessert. Så spiss ørene neste gang du snakker med gutten du liker!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning