Test av tørketromler

De beste er gode nok.

(upublisert) Opprettet

Om testen

Testen er utført i testlaboratorier av Råd & Rön i samarbeid med internasjonale forbrukerorganisasjoner som er medlem av International Research & Testing, ICRT.

Total karakter: Karakteren er det samlede resultatet av testkriteriene, som er vektet slik (i prosentandel): tørking (10), tørketid (15), jevnhet i tørkingen (10), krølling (5), kondensatorens effektivitet (10), brukervennlighet (20), energiforbruk (25), lydnivå (5). Karakterene er på en skala fra 1 til 6, der 6 er best. Pris er ikke en del av vurderingen.

Kriterier:

Tørking: Hvor godt maskinen tørker klærne med automatprogrammer, målt i restfukt i klærne etter programmet, sammenlignet med en idealverdi. Vi har også vurdert jevnhet i tørkingen, om ulike plagg, for eksempel jeans og putetrekk, er like tørre.

Kondenseringseffektivitet: Hvor bra kondensatoren fanger opp fukten fra klesvasken. En maskin med dårlig karakter på dette punktet kan gi høy luftfuktighet i rommet den er plassert i.

Krølling: Vi har målt hvor krøllete skjorter blir etter en tromling på programmet for syntetisk vask.

Brukervennlighet: Hvor enkelt det er å bruke og behandle trommelen, bedømt av et ekspertpanel. Noen maskiner mangler mikrofilter. Og noen maskiner har selvrensende kondensator, som styrker karakteren..

Energiforbruk:  Hvor mye energi maskinene bruker i testprogrammene. Testen gir et mer korrekt bilde enn produsentens egne spesifikasjoner. Energimerking er produsentens – skalaen går fra  A+++ til D.

Lydnivå: Målt teknisk og bedømt av et testpanel på fem personer.

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2016.

Les også