Du trenger: (12 stk.)

3 egg

3 1/2 dl sukker 

225 g margarin

2,5 dl melk

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ss kakao

Fyll:

3 dl kremfløte

100 g frosne bringebær

2 ss melis

Sjokoladekrem:

125 g smør

1 - 2 ss kakao

2 ts vaniljesukker

2 - 3 ss sterk kaffe

250 g melis

Bland romtemperert smør, kakao, vaniljesukker og kaffe i en bolle. Tilsett melis til passe tykk krem og visp den til den er luftig. Ha kremen i en sprøyte og lag vakre roser på kanten av kaken til slutt.

Slik gjør du det:

Egg og sukker vispes til eggedosis. Smelt smøret og ha i melken.

Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken. Bland godt.

Tilsett røren i formen. Stekes i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter, bruk kakepinne for å se om kaken er stekt. 

Avkjøl kaken på rist.

Del kaken i to og legg den ene delen på et fat.

Pisk kremen stiv og bland inn avrent bringebær og smak til med melis. Bre halvparten på den ene delen og legg på toppen.

Smør resten av bringebærfyllet på toppen og rundt kaken.

Bruk en sprøytepose med tipp og lag fine roser av sjokoladesmørkrem rundt hele kaken. Lag gjerne en pyntekant på toppen.

Flere fine pyntetips finner du i Norsk Ukeblad nr 9-2016.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!