Marius Steen slutter

Publisert Oppdatert


Konsernsjef Marius Steen (50) i Bertel O. Steen har meddelt styret at han ønsker å fratre sin stilling, etter å ha ledet Bertel O. Steen siden 1997. Trond Vidar Sagen, konserndirektør for økonomi og finans, er konstituert i stillingen som konsernsjef.

- Jeg har vært konsernsjef i Bertel O. Steen siden 1997. Det har vært 11 inspirerende og krevende år. Selskapet har i denne perioden vært i en rivende utvikling og for meg har det vært et privilegium å få samarbeide med dyktige medarbeidere på alle nivåer. Som toppleder må man alltid spørre om ens evne til å fornye seg selv, organisasjonen og virksomheten. Alt har sin tid og jeg mener selskapet nå vil ha godt av en leder som kan se på virksomheten med nye øyne, sier Steen.

I de 11 årene Marius Steen har ledet konsernet har omsetningen økt fra 5,3 milliarder kroner til å nærme seg 11 milliarder kroner i inneværende år. Driftsresultatet er nesten tredoblet til 475 millioner kroner i 2007 og antall medarbeidere har økt fra 1.419 i begynnelsen av 1998 til 2.771. Konsernet har styrket sin posisjon i det norske bilmarkedet gjennom en vesentlig økning i markedsandelene og har større kontroll med distribusjonen. I tillegg har selskapet hatt en sterk vekst innen sport og fritid gjennom overtakelsen av distribusjonen av ASICS i Sverige og Danmark, og oppkjøpet av Viking fottøy. Med kjøpet av A-K maskiner har selskapet nylig posisjonert seg i markedet for landbruksmaskiner.

- Resultatene Bertel O. Steen har oppnådd med Marius som konsernsjef taler for seg. De er meget tilfredsstillende. På vegne av styret vil jeg takke Marius for innsatsen, sier styreleder Per Ivar Åbyholm.

Styret i Bertel O. Steen har innledet arbeidet med å finne ny konsernsjef. Konserndirektør for økonomi og finans, Trond Vidar Sagen, er konstituert som konsernsjef. Marius Steen vil flytte til Valencia med sin familie i løpet av høsten og planlegger å bo i Spania i ett år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning