Billig Bodø-buss

Publisert Oppdatert

Fra høsten igangsettes en prøveordning som gir ungdom mellom 16 og 20 år halv pris på bussen i Bodø. - Et meget attraktivt tilbud for ungdom, mener Fredrik Sletbakk i Ungdommens fylkesting.

Pøveordningen, som gir ungdom opp til 20 år barnepris på bussen, skal i første omgang vare ut 2009. I tillegg videreføres ordningen med gratis buss for studenter fra semesterstart og ut september. Resten av semesteret vil studenter kunne kjøre buss for kun 10 kroner pr. tur ved kjøp av klippekort med 50 klipp.

Tiltaket, som er et samarbeid mellom Bodø kommune, Nordland fylkeskommune, SB Nordlandsbuss, HIBO, Studentsamkipnaden, Ungdommens fylkesting i Nordland og ungdomsrådet i Bodø, ble presentert på en pressekonferanse torsdag 10. juli.

- Dette er noe som har stått på dagsordenen i mange år, og er en viktig enkeltsak i tillegg til andre ting innenfor kollektivtrafikk. Vi hadde ikke fått dette til uten studentsamskipnaden og studentorganisasjonene, påpekte Kirsten Hasvoll, varaordfører i Bodø kommune, som mener dette er rett måte å starte på.

- Det er nok riktig å starte med de unge først, men vil komme flere tiltak, det lover jeg, fortsatte Hasvoll, og fikk støtte av Bente Larsen, direktør i studentsamskipnaden.

- Dette er en unik mulighet til å vise ungdom og studenter at bussen er et enkelt og godt tilbud, og det ligger et miljøperspektiv i dette som er kjempeviktig. Og ambisjonen ligger fremdeles her om å få gratis buss hele året, sa hun.

(Kilde: Nordland Fylkeskommune)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning