Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
salt og kvernet pepper
trespidd

Chiliglasering/chilisaus:
2 dl søt chilisaus
1 ss tomatpuré
3 ss østerssaus (oyster sauce)
3 ss riseddik
2 båt finhakket hvitløk
1 stk. finhakket rød chili
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Bind gjerne opp kalkunfileten med hyssing, da er den lettere å skjære i pene skiver etter steking. Brun den raskt i en panne og krydre med salt og kvernet pepper.

Legg den over i en ildfast form. Rør sammen ingrediensene til glaseringen. Bruk 1/3 av glaseringen til pensling av fileten, og spar resten til saus. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten. Stek den videre i ovnen til steketermometret viser 68 °C. Pensle med marinaden et par ganger under steketiden. La fileten hvile på rist i ca. 10 minutter før den skjæres opp.

Skjær fileten i skiver eller lag små kalkunspidd (se bilde).

Bland mer søt chilisaus i glaseringen hvis du ønsker ekstra saus.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!