Leder for entreprenørforeningen, Rune Hognestad, mener Ryfast kan bli langt billigere enn fem milliarder.

Det er dersom man tar hensyn til dagens marked. Ifølge Aftenbladet, koster Ryfast nå i overkant av 4,8 milliarder kroner.

Leder av Entreprenørforeningen bygg og anlegg Rogaland, Rune Hognestad, mener ledig kapasitet i anleggsmarkedet kan gi en lavere pris enn de siste beregningene viser.

- I beregningene er det lagt inn en oppgang, som mest sannsynlig vil utebli. Jeg tror vi heller står foran et marked med en nedgang enn en oppgang, sier Hognestad.

Tror på nedgang

Fylkessamferdselssjef Gunnar Eiterjord påpeker i Aftenblad-artikkelen at det ikke ville vært hensiktsmessig med kun indeksregulering av prisen.

- Det har skjedd mye bare den siste måneden, mye anleggskapasitet er frigjort og det er ikke urimelig å tro at det vil bety noe for kostnadsnivået. Et nytt kostnadsoverslag kunne egentlig vippet begge veier, sier Eiterjord til Aftenbladet.

- Jeg tror ikke et nytt kostnadsoverslag vil vippe oppover. Jeg tror heller på en nedgang. Indeksen er basert på historiske tall. Jeg tror at dersom en går ut og henter nye tall, vil en se at kostnadene vil minke, sier Hognestad.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!