Amerikanske Sandra jobber i Kristins Brudesalong i Oslo og har over ti års erfaring i bransjen. Hun har blant annet jobbet for TV-sensasjonen «Say Yes To The Dress» som også vises i Norge.

Drømmer du om en tubekjole med stort tyllskjørt, eller en brudekjole med havfruesilhuett? Du har kanskje funnet drømmekjolen utstilt i et butikkvindu eller i et magasin, men hvordan vet du om denne kjolen passer nettopp din kroppsfasong?

Ofte er det slik at kjolen du har sett for deg ikke sitter like godt på din kropp som på modellen. Det gjelder å finne den kjolefasongen som passer din kropp. Vi har spurt Sandra fra Kristins Brudesalong i Oslo om noen tips til hva man bør tenkte på ved ulike kroppsfasonger.

Fremhev det som er bra. Er du spesielt fornøyd med for eksempel midjen din, kan du bruke et belte med sløyfe her. Det trekker blikket dit.

Det viktigste er selvfølgelig at du føler deg vel i kjolen, men her er noen råd som kan hjelpe deg i riktig retning:

Tynn: Her kommer det an på hvor høy du er. Hvis du er veldig høy kan du gå i nesten alt. Hvis du er lav kan en kjole med tynne stropper og A-formet skjørt med naturlig liv være fint. Tettsittende kjoler og havfruefasong kan også fungere godt, så lenge de kuttes ved hoftene eller knærne.

Hvis du er lav kan en kjole med tynne stropper og A-formet skjørt med naturlig liv være fint. Denne er Jesus Peiro 2015.

Formfull: Har du timeglass-fasong kan du bruke nesten alt. Mange med mye former er redde for å vise seg frem og prøver kjoler med mye stoff for å prøve å gjemme dem bort. Dette gjør bare at du ser større ut enn du er. Velg heller tettsittende kjoler i myke stoffer som fremhever de vakre formene dine. Se etter kjoler som gir deg en fin silhuett. Litt drapering på magen, kan både gi form til silhuetten og kamuflere det du eventuelt vil skjule. Hvis du liker prinsesse-looken bør du velge en A-formet kjole med et langt slør, gjerne med blonder.

Du kan gjerne velge tettsittende kjoler selv om du er formfull. Det er bare fint å fremheve dine naturlige former. Velg gjerne blonder og mye stoffer. Denne heter Laren og er fra Pronovias 2015.

Store bryster: V-utringning er ofte fint på de med store bryster. Men her er det ingen regler, så ikke heng deg for mye opp i det. Er kjolen godt laget kan en stroppløs kjole være vel så komfortabel og sitte like fint. På den andre siden; hvis det ikke er en kjole av god kvalitet, kan den fort skli ned. Men én ting du kanskje bør unngå er høyhalsede kjoler.

Har du store bryster kan en kjole med v-utringning være fint. Denne heter Ocumo og er fra Pronovias 2015.

Høy eller lav: Er du ekstra høy, er det lurt å høre med brudesalongen om de har kjoler som kan bestilles med ekstra lengde eller kan tilpasses, og hva det eventuelt koster. Det samme gjelder om du er veldig lav. Bare sørg for at kjolen kan gjøres kortere uten at du ødelegger fasongen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!