Det er ikke store mengder julemat, sene kvelder og alkoholinntak som skal til før det kan virke som om skjønnhetsrutinene du har jobbet med hele høsten aldri har funnet sted. Følg disse tipsene for å se bra ut og føle deg vel hele desember igjennom.

 

Før festen

I dagene før og samme dag som festen, er det flere ting du kan gjøre for å forebygge. Drikk masse vann i forkant, det gjør underverker for både hud og kropp. Unngå å spise mye salt og sukker, som binder vann og gjør deg oppblåst.

Om du har en kjole som krever noenlunde flat mage, bør du unngå mat­­varer som kål, erter, bønner og løk, ferdig­mat, drikke som inneholder kullsyre og tyggegummi og kunstige søtningsmidler, som kan føre til oppblåst mage.

Ta gjerne ekstra godt vare på huden din og gi den en god peeling og fuktmaske før festen. Det gir en glattere overflate, minimerer linjer og rynker og gir mer glød. Pluss på en lett treningstur og åtte timer søvn, og du er godt rustet for kvelden som venter.

1. Vann. Masse vann. 2. Peeling, Love A Scrub fra Voya, kr 350. 3. Oppstrammende maske, Resilience Lift Extreme Mask fra Estée Lauder, kr 460. 4. Askepottkrem, Beauty Flash Balm fra Clarins, kr 335. 5. Ansiktsmaske, Super Acids X-Treme Hangover Mask fra Rodial, kr 579. 6. Ansiktsolje, Nutri Gold Extraordinary Oil fra L’Oréal Paris, kr 129.

Forebygg krisen

Dessverre er det slik at huden speiler det du putter i kroppen. Så alkohol, røyk, sukker og julemat er ikke oppskriften, om du ønsker sunn, glødende hud hele desember. Når fordøyelsessystemet belastes med mye fet mat, vil det også gi utslag på huden. Så det handler om å innta alt med måte og veie opp for det verste med å spise så rent som mulig mellom slagene.

Alkohol og høyt saltinntak virker også dehydrerende på huden, samtidig som det kan føre til at kroppen samler på vannet. Resultatet er hovne øyne og at du ellers føler deg oppblåst. Så drikk vann gjennom hele kvelden!

På alkoholfronten kan du holde deg til tokomponent-drinker og vin for å styre unna de verste sukkerbombene. Dropp nattmaten på vei hjem. Kroppen bruker all energi på å kvitte seg med alkoholen uansett, og du slipper å våkne opp med pløsete ansikt og oppblåst mage.

1. Spis egg. 2. Øyemaske, Triple Oxygen Instant Energizing Eye Mask, fra Bliss, kr 495. 3. Spis banan. 4. Øyegele, Ceramide Flawless Future Eye Gel, fra Elizabeth Arden, kr 355.

Dagen derpå

Du redder inn mye av dagen som kommer ved å rense huden før du legger deg om kvelden, samme hvor trøtt du er. Om du vet det er en vanskelig oppgave for deg, legg fram renseservietter og en ­ansiktskrem ved sengen slik at det står klart når du legger deg.

Om du er hoven i ansiktet, kan du starte dagen med å rense huden og gi deg selv en ansiktsmassasje med noen dråper olje. Det får i gang blodsirkulasjonen og hjelper mot hovenhet. Om huden føles gusten, kan du gjerne bruke en peeling også.

Ser huden din fortsatt ut som den har vært på nachspiel, kan du legge en såkalt askepottmaske i ansiktet. Det er masker som strammer opp og gir huden et løft, slik at ansiktet ser mer opplagt og friskere ut. Om du lett får tendenser til fet hud, kan du bruke en utrensende maske som balanserer huden i stedet.

Hovne øyne kan dempes ved hjelp av en avkjølende øyemaske. Har du ikke det, kan kjølige agurkskiver gjøre nytten. Legg gjerne øyegeleen din i kjøleskapet kvelden før, det hjelper også mot hovenhet. Om du lett får røde øyne dagen derpå, kan du dempe rødheten ved hjelp av øyedråper.

Prøv å unngå at dagen derpå blir en junk-dag, selv om du ikke føler deg på topp. Da begynner du å slite når desember går mot slutten. Spis gjerne egg til frokost, det inneholder protein og aminosyrer, som hjelper kroppen å bryte ned giftstoffene. Banan er også en god hjelper, siden den inneholder kalium og magnesium, som holder fuktbalansen og blodsukkeret stabilt.

Selvfølgelig bør du drikke mye vann, men innta det gjerne også i form av frukt og grønnsaker, som inneholder mye vann. For å bøte på fylleangsten er en halvtimes powerwalk i frisk luft til god hjelp.

1. Lysreflekterende primer, Lumi Magique fra L’Oréal, kr 179. 2. Konturstick, Mineral Stick Foundation fra Nyx, kr 160. 3. Benhvit kajal i fargen Vanila fra Make Up Store, kr 140. 4. Øyenskygge, Twist-Up Eye Gloss i fargen Vintage Brown fra Isadora, kr 99. 5. Rouge, Joues Contraste i fargen Caresse fra Chanel, kr 415. 6. Fuktspray, Pick Me Up Face Mist fra Ole Henriksen, kr 285.

Kriseråd

Om du skal rett på neste fest, bruk en lysreflekterende primer som base under foundationen. Den gir en frisk glød og demper mørke ringer, linjer og tretthetstegn. Bruk primært kremprodukter når du sminker deg, det gir inntrykk av en friskere og mer gjennomfuktet hud.

Fjern de mørke ringene ved hjelp av en concealer, og bruk en benfarget kajal på våtkanten, for å skjule slitne øyne. Unngå harde linjer og for mørke farger rundt øynene, det forsterker bare hovne eller smale øyne. Gå for varme og flatterende nyanser av brunt og bronse, og legg litt lys øyenskygge i øyen­kroken for å åpne opp. Legg gjerne ekstra punktvipper langs vippene for å gi øynene en ekstra boost.

Føler du deg pløsete i ansiktet, kan du bruke konturering for å bygge opp beinstrukturen. Bruk et solpudder eller mørkere kremfoundation under kinnbeina, langs kjevebeinet, lett over tinningen og på hver side av nesa, og jevn fargen godt ut. Legg så en highlighter over kinnbeina, langs nesa og i øyenkroken for å gi ansiktet et løft. En frisk rouge i eplekinnene gir liv til selv det gråeste ansikt. Forsegle makeupen og frisk opp ansiktet med en fuktspray til slutt.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!