Oppskrifter på kjeks

Slik lager du kjeks

Du kan lage sjokoladekjeks. I dag.

Her har du oppskriften på biscotti. Nydelig kaffesnacks.

Her har du oppskriften på biscotti. Nydelig kaffesnacks. Foto: Foto: Christopher Sjuve

Publisert Oppdatert

Når du allerede har laget den fabelaktige franske kyllingretten, mestrer bacalaoen og behersker tidenes beste bakverk - da er det klart for å lage egen kjeks.

Lage egen kjeks? Klart det går!

Sannheten er jo at det er lekende lett.

Share

Clotilde, den parisiske matbloggeren som skriver for oss har laget noen fabelaktige sjokoladekjeks. Trikset med å få disse kakekjeksene perfekte er å taime bakingen helt presist. Midten av kjeksene skal bli fudge-aktig og utenpå skal de være sprø. Pekannøttene og sjokoladebitene er små overraskelser til den heldige tyggeren.

Biscotti er en annen favoritt. Biscotti (gjett hvor ordet biscuit kommer fra...) betyr egentlig "bakt to ganger". Og det er nettopp det du gjør i denne oppskriften. Først lager du en deig som har formen som et flatt brød. Den steker du først. Så skjærer du den i skiver som du steker videre. Da får du kjeks. Det er ikke nødvendig, men en veldig god idé å dyppe dem i sjokolade.

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Slik lager du sjokoladepopcorn til bursdagen!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Clotildes sjokoladekjeks

Her er Clotildes suverene kakekjeks med uforskammet mye sjokolade.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

430 g Sjokolade

60 g Pekannøtter

135 g Sukker

35 g Smør

2 stk Egg

50 g Mel

1 ts Bakepulver

0.5 ts Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning