Hvordan stivpiske eggehviter

Stivpiskede eggehviter er suksessfaktor i mange kaker. Her viser vi hvordan du gjør det.

Publisert Oppdatert

Dette trenger du når du skal stivpiske eggehviter

4 eggehviter

80 g sukker

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Visp eggehvitene

Det er viktig å bruke en helt ren miksmasterbolle når du skal vispe eggehviter stive. De tåler ikke noe fett. Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. Ha eggehvitene oppi miksmasterbollen og visp til massen begynner å bli skummete og litt hvit. Tilsett så sukkeret i en stråle mens mikseren går rundt. Bruk gjerne et finkornet sukker. Hvor stiv massen skal være, avhenger av hva du skal bruke den til, men den skal bli blank og fin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag