Hvordan lage sjokoladehjerter og blomster selv

Dette er pynten som kan løfte kaken din helt opp på konditornivå

Publisert

Dette trenger du når du skal lage sjokoladepynt

100 g mørk sjokolade

100 g hvit sjokolade

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1.Gjør klart det du trenger

Tape fast et bakepapir på baksiden av et stekebrett.

2.Smelt sjokoladen

Knekk sjokoladen i småbiter og ha den i en glass- eller metallbolle. Smelt sjokoladene i hver sin bolle. Kok opp litt vann i en kasserolle og sett bollen oppi kasserollen. Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det varme vannet, og vannet skal ikke koke, men være helt opptil kokepunktet. La sjokoladen smelte.

3.Brett kremmerhus av matpapir

Klipp ut et kvadrat av et bakepapir og del det i to diagonalt slik at du får to trekanter. Trekanten har to like lange sider og en side, diagonalen, som er lengre. Legg den lengste siden mot deg på benken. Brett høyre hjørne slik at det blir liggende oppå hjørnet lengst fra deg. Så bretter du venstre hjørne mot høyre, slik at du får en tynn spiss pekende rett mot deg. Brett inn kantene øverst slik at kremmer huset holder formen. Ha i den smeltede sjokoladen, brett ned toppen for at sjokoladen ikke skal renne ut den veien. Klipp et lite snitt på tuppen av kremmerhuset.

4.Lag sjokoladefigurer

Sprøyt sjokoladen i figurer på bakepapiret og sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Sjokoladen holder seg fint i kjøleskapet i mange dager.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning