Sjokoladekake med chili

Hvordan lage en mørk og deilig dessertkake

Med en teskje chili holder denne kraftige sjokoladekaken hva den lover.

Publisert Oppdatert

Dette trenger du når du skal lage mørk sjokoladekake

  • 250 g mørk sjokolade
  • 125 g romtemperert usaltet smør
  • 1 ts revet chili
  • 6 egg
  • 175 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kakao

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Finn fram det du trenger

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm i diameter og smør kantene med formfett eller olje. Dryss i 1 ss med semulegryn eller hvetemel og fordel det rundt kanten.

2. Smelting av sjokolade og smør

Kok opp litt vann i en kasserolle og finn en glass- eller metallbolle som går ned i kasserollen samtidig som den henger fast på kanten. Bollen skal ikke nå helt ned til det varme vannet.

Brekk sjokoladen i mindre biter og skjær smøret i terninger. Ha det i bollen og ha den i kasserollen. Smelt sjokoladen og smøret sammen. Vannet skal ikke fosskoke, men være akkurat på kokepunktet. Når det har smeltet sammen, tar du ut bollen og river chilien på den fine siden av et rivjern og blander det inn.

3. Visping av eggehviter

Skill 4 av eggene i hvite og gule og ha eggehvitene i en helt ren miksmasterbolle. Visp til det begynner å bli hvitt og ha så i ca. halvparten av sukkeret i en stråle. Visp til eggehvitene er stive. Ha det så over i en annen bolle.

4. Visping av eggedosis

Ha alle eggegulene og de to eggehvitene, som du ikke brukte i sted, sammen med resten av sukkeret i miksmasterbollen og visp det sammen til en luftig eggedosis. Det tar 4-5 minutter.

5. Blanding av eggedosis og sjokolade

Når eggedosisen er ferdig, heller du i sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens miksmasteren går sakte rundt.

6. Skjære inn eggehvitene

For å bevare mest mulig av den innvispede lufta, skal eggehvitene skjæres inn i resten av røra. Ha først litt av eggehvitene oppi sjokoladeblandingen. Rør det godt sammen. Så har du i resten og blander det inn med store bevegelser, dvs. skjærer det inn. Pass på at alt blir blandet sammen. Hell røra i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stek kaka i 35-40 minutter. Kaka er ferdig stekt når den er fast på toppen. Den har sannsynligvis også sprekt litt.

7. Pynt kaken

Ha kremfløten og vaniljesukkeret i en miksmaster og vsp til du får en lett krem. Fordel kremen på toppen av kaken og avslutt med å drysse kakaoen over.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning