Hvordan lage cookies med sjokoladebiter

Hvordan lage cookies med sjokoladebiter

Kan hende du må doble porsjonen, disse forsvinner fort!

Sist oppdatert

Dette trenger du når du skal lage cookies

  • 200 g romtemperert smør
  • 300 g sukker
  • 275 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 100 g lyse sjokoladepletter eller lys kokesjokolade
  • 50 g mandler

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1.Gjør klart det du trenger

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader over- og undervarme. Kle 3 stekebrett med bakepapir.

2. Visp egg og sukker hvitt

Ha smør og sukker i en miksmaster og visp det hvitt og luftig. Det tar omlag 5 minutter. Skrap ned fra kantene innimellom slik at alt blir vispet.

3. Gjør ferdig røra

Mens smør og sukker vispes, blander du sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og hakker opp mandlene. Når smør og sukker er ferdig vispet, har du i melblandingen og eggene vekselvis mens miksmasteren går sakte rundt. Rør inn sjokoladeplettene og mandlene for hånd. Bruker du hel kokesjokolade, hakker du den opp før den blandes inn i røra.

4. Fordel deigen på stekebrettet

Bruk to teskjeer til å fordele deigen i små topper på stekebrettene. La det være god avstand mellom hver, for de vil flyte ut når de blir stekt. Steker du på varmluft, kan du steke flere brett samtidig. Med vanlig over- og undervarme, steker du kjeksen på den nest nederste rillen. Stek kjeksen i ca. 10 minutter. La den ligge i ro på stekebrettet i 2 minutter før du bruker en stekespade og løfter dem forsiktig over på en bakerist.

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2008, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også