Kransekake ser alltid imponerende ut. Men, kransekake er faktisk ikke så vanskelig å få til som det kan se ut. Jo, for se bare på denne videoen og få med deg de beste triksene som gjør laging av kransekake til en lek.

Om du ikke har lyst til å gjøre dette på frihånd (og det har du ikke), så er eneste utvei å kjøpe seg et sett med kransekakeformer. Det er altså runde metalformer (fra store til små) som du steker kransekakemassen i. Husk å smøre dem før du steker deigen.

Kransekake er ikke så vanskelig som det ser ut som når det er ferdig, nemlig.

I videoen viser vi deg hvordan du kan lage kransekaken selv. Sjekk ut! Her bruker han ferdiglaget kransekakemasse. Men, dersom du vil lage den selv finner du oppskriften på kransekakemasse her.

Funfact: Tradisjonen med å lage kransekake deler vi med danskene. Det er nesten bare disse to landene som lager kransekake.

Les også:

Slik blir kveldssnacksen super

Her er verdens beste lunsj

Slik smelter du sjokolade

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Kransekake

Kransekake er lettere å laget enn det ser ut. Her finner du oppskriften på kransekake. Husk at du trenger metallringer for å steke helt jevne ringer.

45 min

500 g mandler

500 g melis

1 ss hvetemel

1 dl egg ehvite (3 eller fire stykker)

Fremgangsmåte

I ovn ved 210° i 10-12 minutter.

Mandlene kan være skåldet eller uskåldet eller en blanding. Uskåldede mandler gir best smak, men en mørkere kake.

Mal mandlene på mandelkvern. Bland dem med melis og hvetemel og tilsett halvvispet eggehvite. Elt deigen godt så den blir seig og smidig.

Smør kransekakeformene godt og dryss dem tynt med semulegryn. Trill deigen til fingertykke stenger som legges i formene. Det blir 18 ringer av denne porsjonen.

Stek kakene midt i ovnen. Avkjøl dem litt i formene før de hvelves ut på rist.

Sett kaken sammen og pynt den med melisglasur.

Kransekake er godt egnet til frysing. Den blir ofte seigere når den da tines. Frys den uten glasur. Sett den sammen og pynt den før servering.

Tips: Eggene varierer veldig i størrelse og mandlene varierer litt i forhold til hvor mye væske de absorberer. Du må derfor tilsette én og én eggehvite og kna deigen veldig godt sammen. Deigen skal være ganske så hard og litt vanskelig å jobbe med. Da er den tørr nok.

For å unngå for mye luft, er det best å male mandlene med en gammeldags mandelkvern i stedet for en food processor, hvis du har mulighet til det. Du må dessuten kna deigen godt for hånd for å kna ut så mye luft som mulig. Mange bruker dessuten å varme opp deigen før de ruller ut den, og det tror jeg er får å få ut luft og for å gjøre den ekstra smidig.

Oppskriften er hentet fra: Art of Taste | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!