Dette trenger du når du skal lage sjokoladetrøfler

  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl fløte
  • 125 g melkesjokolade
  • 125 g mørk sjokolade 70% kakao
  • 50 g romtemperert usaltet smør,
  • 1 dl kakao
  • 1 dl melis
  • 1 dl hakkede mandler eller mandelflak

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Kok opp fløte og vaniljestang

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en teskje. Ha frøene, stangen og fløten i en kasserolle og kok opp. Sett det til side og la det stå slik i 10-15 minutter slik at fløten tar til seg vaniljesmaken. Bruker du vaniljesukker, trenger ikke fløten trekke. I mellomtiden finhakker du sjokoladen og har den i en bolle. Kok så opp fløten igjen.

2. Bland fløte og sjokolade

Ta ut vaniljestengene og hell den kokvarme fløten over sjokoladebitene. Rør rundt til sjokoladen har smeltet og du har fått en glatt masse. Tilsett smøret i terninger og rør det inn. Sett bollen i kjøleskapet i noen timer, til massen har stivnet. Den kan gjerne stå over natta. Ta ut bollen fra kjøleskapet en liten stund før du begynner å forme trøflene.

3. Lag ferdig konfekten

Finhakk mandlene. Du kan gjerne bruke mandelflak som du finhakker. Ha mandlene, kakaoen og melisen i hver sin bolle. Varm en teskje i vann, tørk av den og stikk den ned i sjokolademassen. Prøv å forme det til et egg. Ta det forsiktig ut av skjea og rett over i enten melis, kakao eller mandler. Bruk to gafler til å rulle sjokoladen i drysset. Legg trøffelen over på et fat. Fortsett til du har brukt opp all sjokoladen. Oppbevar sjokoladetrøflene i kjøleskapet.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!