Annonse

Dette trenger du når du skal lage sjokoladesmørkrem

  • 175 g romtemperert smør
  • 175 melis
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ss sterk kaffe
  • 4 eggeplommer

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Visp smør og melis hvitt

Ha smør og melis i en miksmasterbolle og visp det hvitt og luftig. Det tar 4¿5 minutter. Skrap ned fra sidene innimellom.

2. Smelt sjokoladen

Knekk sjokoladen i småbiter og ha den i en glass- eller metallbolle. Kok opp litt vann i en kasserolle og sett bollen oppi kasserollen. Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det varme vannet, og vannet skal ikke koke, men være helt opp til kokepunktet. La sjokoladen smelte og ta bollen ut av kasserollen. Ha i kaffen og rør rundt.

3. Tilsett eggeplommene

Tilsett eggeplommene i sjokoladeblandingen en og en, og rør godt mellom hver gang. Ha sjokolademassen oppi smør- og melisblandingen og visp det sammen.

4. Pynte kaka

Smør sjokoladekremen enten direkte oppå kaka, eller ha den i et kremmerhus og sprøyt mønster på kaka. Her fordeler jeg kremen oppå en forstekt nøttebunn.

Relevante saker

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Hvordan lage godteri til bursdagen

Lag godteri til bursdagen

Sjokoladetrekte mandelkuler lager du i en fei, og de blir trolig borte i en fei.