Dette trenger du når du skal lage sjokolademarmorering

  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g hvit sjokolade

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Gjør klart det du trenger

Du får blankest og finest sjokolade hvis du bruker et overheadark eller at du taper fast en blank brødpose på baksiden av et stekebrett.

2. Smelt sjokoladen

Knekk sjokoladen i småbiter og ha den i en glass- eller metallbolle. Smelt sjokoladetypene hver for seg. Kok opp litt vann i en kasserolle og sett bollen oppi kasserollen. Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det varme vannet, og vannet skal ikke koke, men være helt opptil kokepunktet. La sjokoladen smelte.

3. Lag sjokolademønster

Bruk en skje og fordel først den hvite sjokoladen i striper på arket. Så fordeler du den mørke sjokoladen oppå, lag gjerne stripene den andre veien. Bruk en stekespade til å dra sjokoladen jevnt utover. Sett stekebrettet inn i kjøleskapet til sjokoladen har blitt helt kald. Det tar omlag 30 minutter.

4. Del opp sjokoladen

Brekk sjokoladen i biter eller bruk en kniv til å skjære den opp.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!