FERSK FISK:

Slik sjekker du kvaliteten

Her viser fiskehandler Kjetil Holen deg hvordan fersk fisk skal se ut.

Publisert Oppdatert

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

Kjennetegn på hel, fersk fisk:

  • Den skal være blank og glansfull i skinnet.
  • Øynene skal være klare, blanke og utstående.
  • Den skal være fast og forholdsvis stiv.
  • Gjellene skal ha en klar rødfarge og ha tydelig markerte stråler som går utover.

Kjennetegn på fileter:

  • Fiskekjøttet skal være blankt og fint.
  • Kjøttet skal være fast og ikke spaltet. Hyse er naturlig litt løs i kjøttet, så en hysefilet kan ha god kvalitet selv om den ser litt løs ut.
  • Fiskefileten skal ikke ha bloduttredelser.
  • Fisken skal lukte friskt og av sjø. Noen fiskeslag, som rødspette, steinbit, makrell og sild, har en litt mer karakteristisk lukt også som helt fersk.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag