Dette trenger du når du skal filetere en flat fisk

  • en myk fileteringskniv

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Bruk en godt slipt fileteringskniv

Bruk en godt slipt fileteringskniv når du skal filetere. Når du holder fast fisken, må du bruke hele håndflata. Bruker du bare fingertuppene, vil fiskekjøttet fort bli skadet.

2. Vi fileterer flyndra innenfra

Vi fileterer flyndra innenfra, så start med å skjære deg inn helt oppe ved hodet og lag et snitt ned til beinet.

3. Stikk kniven inn under skinnet

Stikk kniven inn under skinnet langs beintoppen og lirk kniven rett under midtstripa og bakover. Hele kniven skal inn i fisken

4. Skjær ut til kanten

Hold kniven flatt og skjær helt ut til kanten for å få løs fileten.

5. Skjær mot den andre kanten

Nå skal du skjære deg over ryggbeinet og ut mot den andre kanten. Ryggbeinet går litt opp, så det må du lirke deg over. Brett forsiktig opp fiskefileten du akkurat skjærte løs, klem kniven litt ned og skjær deg over ryggtoppen, bakfra og forover. Fileten du brettet opp, legger du ned på plass igjen. La kniven gli langsmed beina, helt ut til kanten og skjær løs fileten.

6. snu fisken

Snu fisken og gjør tilsvarende på den andre siden.

7. Skjær løs beinene

Avslutt med å skjære vekk beinene innved buken.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!