Annonse

Dette trenger du når du skal bake ørret i ovnen (6pesoner)

  • 1 potte dill
  • 1 neve persille
  • 1 neve basilikum
  • 3-4 laurbærblad
  • 1 hel hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 2 sitroner
  • 1 lime
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 hel ørret, ca. 3 kg

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Legg aluminiumsfolie på et stekebrett

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg et dobbelt lag med aluminiumsfolie på et stekebrett. Legghalvparten av krydderurtene oppå folien. Stilkene kan bare være på. Delsitrongresset i to, knus det litt med knivegget og legg den ene halvpartenoppå urtene. Del hvitløken i to og smuldre over halvparten av feddene. Strøover salt og pepper.

2. Stek sitron og lime litt i stekepannen

For å få best mulig smak av sitronene og limen, og for at smakenfortere skal trekke inn i fisken, steker jeg dem noen minutter i enstekepanne først. Skjær dem opp i skiver og ha dem i panna sammen medolivenoljen. Når de begynner å bli brun i kantene, er de ferdige. Krydre demlitt med salt og pepper. Legg ca. 1/3 av skivene oppå urtene.

3. Sjekk om fisken er ordentlig vasket.

Sjekk om fisken er ordentlig vasket. Hvis det er en blodrand igjeninnmed beinet, vasker du bort den i rennende kaldt vann. Klipp avhalefinnen. For at fisken skal bli jevnt stekt over det hele, snitter du fisken med ca. 2 cm mellomrom på begge sider.

4. Ha på salt og pepper

Ha på godt med salt og pepper både utenpå og inni fisken før du leggerden oppå alle urtene. Fordel resten av sitron- og limeskivene inni og over fisken.

5. Legg på resten av urtene

Legg resten av urtene og hvitløk på toppen. Avslutt med å helle sitronoljen fra stekepanna over urtene. Når alt er ferdig plassert på aluminiumsfolien, bretter du den godt sammen. La det være en luftlomme igjen på toppen.

6. Bak fisken i 50-60 minutter

Sett stekebrettet midt i stekeovnen og bak fisken i 50-60 minutter.Åpne pakken og sjekk om fisken er stekt ferdig. Sett den eventuelt tilbake i stekeovnen i noen minutter.Bruk en stekespade eller skje til å fjerne urtene og sitronskivene, og til å dra av skinnet på fisken. Del fiskekjøttet med en skje og løft det over på tallerkenen.

7. Server

Serveres med kokt perlespelt eller ris og hollandaise.

Relevante saker

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!