Hvordan bake en hel ørret i stekeovnen

Her viser Marit deg hvordan du baker en hel ørret i ovnen.

Dette trenger du når du skal bake ørret i ovnen (6pesoner)

  • 1 potte dill
  • 1 neve persille
  • 1 neve basilikum
  • 3-4 laurbærblad
  • 1 hel hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 2 sitroner
  • 1 lime
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 hel ørret, ca. 3 kg

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Legg aluminiumsfolie på et stekebrett

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg et dobbelt lag med aluminiumsfolie på et stekebrett. Legghalvparten av krydderurtene oppå folien. Stilkene kan bare være på. Delsitrongresset i to, knus det litt med knivegget og legg den ene halvpartenoppå urtene. Del hvitløken i to og smuldre over halvparten av feddene. Strøover salt og pepper.

2. Stek sitron og lime litt i stekepannen

For å få best mulig smak av sitronene og limen, og for at smakenfortere skal trekke inn i fisken, steker jeg dem noen minutter i enstekepanne først. Skjær dem opp i skiver og ha dem i panna sammen medolivenoljen. Når de begynner å bli brun i kantene, er de ferdige. Krydre demlitt med salt og pepper. Legg ca. 1/3 av skivene oppå urtene.

3. Sjekk om fisken er ordentlig vasket.

Sjekk om fisken er ordentlig vasket. Hvis det er en blodrand igjeninnmed beinet, vasker du bort den i rennende kaldt vann. Klipp avhalefinnen. For at fisken skal bli jevnt stekt over det hele, snitter du fisken med ca. 2 cm mellomrom på begge sider.

4. Ha på salt og pepper

Ha på godt med salt og pepper både utenpå og inni fisken før du leggerden oppå alle urtene. Fordel resten av sitron- og limeskivene inni og over fisken.

5. Legg på resten av urtene

Legg resten av urtene og hvitløk på toppen. Avslutt med å helle sitronoljen fra stekepanna over urtene. Når alt er ferdig plassert på aluminiumsfolien, bretter du den godt sammen. La det være en luftlomme igjen på toppen.

6. Bak fisken i 50-60 minutter

Sett stekebrettet midt i stekeovnen og bak fisken i 50-60 minutter.Åpne pakken og sjekk om fisken er stekt ferdig. Sett den eventuelt tilbake i stekeovnen i noen minutter.Bruk en stekespade eller skje til å fjerne urtene og sitronskivene, og til å dra av skinnet på fisken. Del fiskekjøttet med en skje og løft det over på tallerkenen.

7. Server

Serveres med kokt perlespelt eller ris og hollandaise.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

På forsiden av Fisk

Hvordan trekke torsk

Dette er mat som fortjener å tilberedes riktig

Hvordan bake en hel ørret i stekeovnen

Dette er fiskemiddagen som nesten lager seg selv.

Hvordan filetere flat fisk

Det er når du skal filetere en flyndre at du virkelig finner ut hvor flat den er.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er de vanligste hudkreftformene

Det finnes forskjellige typer hudkreft.

artikkel bilde

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

artikkel bilde

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Tjenester fra klikk.no

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør/direktør:

    Axel Walø

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Fisk

Slik blir laksen perfekt på grillen

Tar toppen ti minutter om du gjør det riktig.