Dette trenger du når du skal lage fiskekaker

  • 25 g margarin
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 10-15 strå gressløk
  • ¼ søtpaprika (det er de røde, lange, smale)
  • 600-700 g fiskefilet av hyse eller sei
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ss potetmel
  • pepper
  • 1 ½-2 dl melk
  • smør og olivenolje til steking

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Bruk ferske, kalde ingredienser

Alle ingrediensene må være kalde og fisken må være fersk. Den kan ikke ha vært fryst for fisk mister bindeegenskapene sine i fryseprosessen. Start med å skjære opp margarinen i terninger og sett den til side. Så finhakker du sjalottløk, hvitløk og gressløk. Paprikaen deler du opp i små terninger. Sett alt til side. Bruk en pinsett eller en liten tang til å fjerne alle bein fra fiskefileten før du deler den opp i mindre terninger.

2. Ha fisketerningene oppi en food processor

Kjør rundt til fisken er opphakket, ca. 20 sekunder. Tilsett saltet og kjør videre til den er arbeidet inn, ca. 15 sekunder. Tilsett margarinterningene og kjør rundt i nye 10 sekunder. Så tilsetter du resten av, unntatt melken og kjører rundt til alt er blandet.

3. Spe i melken

Spe i melken litt etter litt. Farsen skal være forholdsvis fast, så vurder melkemengden mens du sper.

4. Form kakene i håndflata

For å få fine fiskekaker, er det lurt å væte håndflaten med kaldt vann og forme runde, fine kaker inni håndflata.

5. Stek fiskekakene

Smelt smør og olivenolje i en stekepanne med slippbelegg. Stek fiskekakene i ca. 3 minutter på hver side, på litt over middels varme.

6. Server

server fiskekakene med potetstappe, kokt brokkoli og rømme.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!