Dette trenger du når du skal trekke torsk

  • ca. 1 kg fersk torsk i skiver eller en hel torsk på ca. 2 ½ kg
  • 2 ss salt pr liter vann
  • 1 ts eddik pr liter vann

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1.skjær vekk luftblæra

Skjær vekk luftblæra og trekk av den svarte hinna inne i buken av torsken.

2. Kok opp vann

Kok opp vann i en vid kjele. Skjær torsken i ca. 2 cm tykke skiver. Halestykket kan gjerne være noe tykkere.

3. Legg i fiskestykkene

Når vannet koker, tilsetter du salt og eddik og legger fiskeskivene forsiktig i. La vannet komme nesten opp til kokepunktet igjen. Vannet er varmt nok når det begynner å boble seg. Ta kasserollen av plata, legg over et lokk og la fiskeskivene trekke i 6-8 minutter. Ta opp et fiskestykke og se om det begynner å løsne fra beinet. Da er fisken ferdig. Ettersom vannet er tilsatt så mye salt, er det viktig å ikke la fisken ligge i vannet for lenge. Da blir den alt for salt.

4. Servér

Serveres med gulrotpuré, kokte poteter, stekt bacon og litt sitronolje.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!