Hvordan lage panerte seifileter

Hvordan lage panerte seifileter

Her viser Marit deg en fiskerett som garantert vil slå an hos barna.

Sist oppdatert

Dette trenger du når du skal panere seifileter (4pers)

  • 600-700 g seifilet
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl griljeringsmel
  • 2 ts salt
  • pepper
  • 2 egg
  • 15 g smør
  • 1 ss olje

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Fjern beinene

Bruk en pinsett til å fjerne alle beinene i fileten og del fileten i 4-6 biter. Først deler du fileten langsetter på midten før du deler tversover. På den måten får du stykker som er jevnt tykke over det hele. De er lettest å steke fint.

2. Lag poser med hvetemel og griljeringsmel, salt og pepper

Ha hvetemelet i en brødpose og griljeringsmel, salt og pepper i enannen pose. Eggene visper du sammen i en dyp tallerken. Legg filetene i posenmed hvetemelet. Rist godt slik at alle sider blir dekt av melet. Vendstykkene så i eggene før du har dem i posen med griljeringsmelet. Når du har forsikret deg om at filetene er dekt av griljeringsmel på alle sider, legger du bitene over på litt bakepapir.

3. Stek filetene

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne med slippbelegg, på littover middels varme. Legg i seifiletene og la dem ligge helt i ro i 3-4minutter. Snu dem og stek videre i 3-4 minutter på den andre siden. Hvispanna er helt tørr, kan du tilsette litt mer smør og olje.

4. Server

Serveres med remulade og kokte pastassløyfer

Denne saken ble første gang publisert 01/07 2008, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også