Dette trenger du for å lage råsaft av eple

  • Til 2 kg fine, faste epler beregnes:
  • 3 liter kokt, avkjølt vann
  • 1 drøy ss sitronsyre el presset saft av 2 - 3 sitroner
  • 2 - 4 dl sukker, eller etter smak
  • ev 1/4 ts natriumbenzoat, for ekstra holdbarhet (kjøpes på apotek)

Dersom du vil skrive ut oppskriften kan du klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Kok opp vann i en stor kjele, avkjøl det. Rør inn sitronsyre eller sitronsaft.

2. Skyll/vask eplene godt i lunkent vann. Fjern stilk og blomsterfeste.

3. Grovriv eplene og legg dem straks i vannet, gjerne i kjelen dersom den er stor nok. Rør rundt, legg på lokk og la stå kjølig i 2 - 3 døgn

4. Sil massen gjennom sileklede. Du kan eventuelt bruke en finmasket sil, men da blir saften litt grumset. La den dryppe godt av. Dette tar tid.

5. Vask flasker i kokvarmt vann tilsatt litt zalo eller natriumbenzoat, og skyll dem godt. Smak saften til med sukker, tilsett eventuelt ørlite natriumbenzoat for å bedre holdbarheten. Hell saften på flasker og sett straks på tette korker.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!