Gjørmefestivalen i Boryeong

Verdens mest grisete festival

Gjørmefestivalen i Boryeong finner sted i Sør-Korea i juli.

GJØRMEFESTIVALEN: For ellevte år på rad arrangeres den noe spesielle gjørmefestivalen i byen Boryeong i Sør Korea.

GJØRMEFESTIVALEN: For ellevte år på rad arrangeres den noe spesielle gjørmefestivalen i byen Boryeong i Sør Korea. Foto: Foto: Scanpix, Ahn Young-joon

Publisert Oppdatert
GRISETE: En Sør-Koreansk kvinne leker seg i gjørma under den ellevte Gjørmefestivalen i byen Boryeong i Sør-Korea.

GRISETE: En Sør-Koreansk kvinne leker seg i gjørma under den ellevte Gjørmefestivalen i byen Boryeong i Sør-Korea. Foto: Foto: Scanpix, Ahn Young-joon

GJØRMEBRYTING: Under Gjørmefestivalen står både gjørmebryting, gjørmeaking og den prestisjetunge gjørmekonge-konkurransen på programmet.

GJØRMEBRYTING: Under Gjørmefestivalen står både gjørmebryting, gjørmeaking og den prestisjetunge gjørmekonge-konkurransen på programmet. Foto: Foto: Scanpix, Ahn Young-joon

For ellevte år på rad arrangeres den noe spesielle gjørmefestivalen i byen Boryeong i Sør Korea. Festivalen skiller seg fra de fleste andre festivaler, for her er det nemlig gjørmebryting, gjørmeaking og den prestisjetunge gjørmekonge-konkurransen som gjelder.

Festivalen arrangeres på samme sted hver sommer. Den aller første gjørmefestivalen fant sted i 1998. Noen år senere, i 2006, satte festivalen rekord da 1,5 millioner mennesker kom til Boryeong for å kaste gjørme på hverandre og rulle seg i gjørma.

Rik på mineraler

Gjørma som deltakerne kaster på hverandre og ruller seg i, blir gravd opp i nærheten av Boryeong og fraktet til strandområdet Daechon beach. Selv om man blir både møkkete og grisete under leken skal gjørmefesten være bra for huden, ettersom gjørma blir sett på som mineralrik og faktisk brukes i den lokale produksjonen av skjønnhetsprodukter.

Viktig for turistnæringen

De fleste av festivalens deltakere er turister som blir lokket til byen nettopp på grunn av gjørmefestivalen. Festivalen skal visstnok være viktig for hotellnæringen og restaurantene i en stor omkrets rundt "gjørmebyen".

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning