Sexstillinger

Kunsten å ri

Her er ti tekniske tips.

Pluss ikon
KVINNEN PÅ TOPP: Stillinger der hun sitter øverst får ikke bare mange kvinner til å komme, men det finnes også en modifisert variant som foretrekkes av 75 prosent heterofile par.
KVINNEN PÅ TOPP: Stillinger der hun sitter øverst får ikke bare mange kvinner til å komme, men det finnes også en modifisert variant som foretrekkes av 75 prosent heterofile par. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Sist oppdatert

Klikk helse har tidligere skrevet om «pumpesexen» som damer faker at de liker, altså penetrasjonssex uten forspill som tilfredsstiller de færreste kvinner (og som var grunnen til at sexolog PhD Betty Dodson lærte kvinner å kombinere penetrasjon og klitorisstimulering, både alene og sammen med en partner). Vi har også delt sexologers tips til stimulering av skjedeinngangen, som er mer følsom enn skjeden.

Så da passer det jo fint å introdusere kvinners pumpesex?

Kvinners pumpesex

Kvinners pumpesex kan vi nemlig godt kalle den sexen der hun setter seg overskrevs på partneren og pumper med innvendige muskler mens hun og beveger underlivet sitt mot partnerens underliv, ifølge familieterapeut og sexolog (NACS) Stine Kühle-Hansen.

– Når kvinner kniper, pumper og klemmer med både bekkenmuskulaturen og rumpemusklene får hele området, inkludert klitorisorganet, økt blodsirkulasjon og dette kan gi økt nytelse både utvendig og innvendig, sier Kühle-Hansen.

Klitoris ligger som en stemmegaffel innover i kroppen og er mye mer myk, dynamisk og plastisk enn folk tror, blir vi fortalt.

– Kvinnens kjønnsorgan kommer til sin rett når bekkenbunnmusklene og hoftene jobber sammen, sier hun.

Handler ikke om inn og ut

– Kvinnen øverst eller «woman on top» kan gi kvinner mulighet til å ha sin form for intern pumpesex med sine viktigste muskler, og det handler altså ikke om inn og ut, sier Kühle-Hansen.

Mange jenter har lært seg orgasmekunsten gjennom onani, for eksempel ved å dytte underlivet sitt mot noe.

– Det er en fin berøringskompetanse noen tar med seg videre når de får en partner å ri på. Å sette seg på topp av partner og pumpe, dunke, ri, gni eller riste med underlivet kan gi mer nytelse etter at man har fått sin første orgasme med for eksempel en finger eller tunge. Det er viktig å kvalifisere alle ulike typer berøringer og alle typer stillinger som verdifulle nok i seg selv. Kvinner er forskjellige og har ulike behov, påpeker hun.

Les også: Betty Dodsons stillingstips til kvinner

To fordeler

Kühle-Hansen trekker også en parallell til mange menns favorittstilling, «doggy style». Hans største fordel er at han kan stramme rumpeballene sine, noe som forsterker nytelsen.

– Det er to ting ved «doggy style» som er direkte overførbart til «woman on top»-stillingen, sier hun.

– Når kvinnen er i en fri posisjon med underlivet kan hun knipe, klemme og pumpe med små og store muskelgrupper. Det gir økt blodsirkulasjon til kjønnsorganene, som gjør dem mer følsomme. Det gir mer nytelse og hun oppnår lettere orgasme, sier Kühle-Hansen.

– Den andre fordelen er at kvinnen har styringen i denne stillingen, både i forhold til vinkel, tempo og pauser. Hun kan med andre ord ha fullt fokus på egen stimulering og i tillegg har hun frie hender til å stimulere hva hun vil og hvordan hun vil, sier hun.

Frem og tilbake er bedre

Psykolog Lillian Rydning ved Avansertseksualitet.no, som holder kurs i mannlig og kvinnelig avansert seksualitet og er en av forfatterne av «Sex gode grunner» (Frisk Forlag, 2017), anbefaler kvinner som vil prøve seg øverst, å sitte med kneskålene og ikke fotsålene mot underlaget.

– Slik kan hun bevege seg frem og tilbake i stedet for inn og ut, noe som kan få penishodet hans til å stimulere a-punktet hennes, sier Rydning.

Dette er et punkt dypt i skjeden. Om han treffer ordentlig avhenger av om hun har trent opp punktet til å bli mer følsomt gjennom regelmessig stimulering, samt om penis faktisk treffer på riktig sted, ifølge Rydning.

I tillegg kan hun i denne stillingen gni klitoris mot hans underliv, som skal være svært «effektivt» hvis hun er skikkelig tent.

Les også: – Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det

Et stillingstips

Rydning vil også understreke en ting til:

– Det finnes enkelte stillinger som gir kvinner lettere orgasme enn andre. Den mest effektive ifølge forskning er CAT, som står for coital alignment technique.

Dette er både en samleiestilling og en teknikk med utgangspunkt i en variant av misjonærstillingen, hvor poenget er å stimulere klitoris med en vuggende bevegelse, i stedet for å støte inn og ut.

Start i vanlig misjonær, men han beveger seg litt lengre opp på henne slik at bekkene er parallelle med hverandre. Nå blir friksjonspunktet mer mot klitoris. Hold tempoet sakte og rolig.

– Det er vanlig at penis faller litt ut i starten fordi det krever litt trening å mestre denne stillingen, men siden klitoris stimuleres underveis har hun langt enklere for å komme i denne stillingen enn i andre. Det er derfor verdt å trene på til du mestrer den, sier Rydning.

Mange kvinners orgasmestilling

Sexolog Thomas J. Winther ved Curasenteret har inntrykk av at den gnikkende ridestillingen er den flest kvinner lykkes å få orgasme i under samleiet.

– Når hun får vaginalorgasme er hun gjerne i en litt spesiell stilling der hun skyver mot bekkenet eller mageregionen og samtidig stimulerer klitoris. Denne dype orgasmen finner hun ofte når hun gnir seg frem og tilbake samtidig som han er helt inne, sier J. Winther.

– Dette er det motsatte av det som skjer ved den mannlige pumpesexen, sier han.

– Vi er nok litt vant til å se at en kvinne på toppen rir opp og ned, og så prøver du det. Det virker kanskje mest logisk at det er ut og inn som er greia, men sannheten er at små variasjoner gjør store forskjeller, sier han.

Les også: Sjekk hvilken stilling som passer deg best

Deilig for begge - 10 tekniske tips:

1. Siden «kvinnen på topp» er en gruppe sexstillinger er det enkelt å skifte posisjon underveis. Hun kan prøve å lene seg for- eller bakover, ligge opppå ham med sin fulle lengde, gni seg mot kroppen hans eller knele på ham, sitte forlengs, baklengs eller sidelengs og samle eller spre bena. Stillingen endres også alt ettersom hva mannen gjør med bena, om han løfter bekkenet og eller "styrer" rumpa hennes.

ROLLEBYTTE: Mange menn synes det er deilig når kvinnen tar styringen i sengen til en avveksling.
ROLLEBYTTE: Mange menn synes det er deilig når kvinnen tar styringen i sengen til en avveksling. Foto: Illustrasjonsfoto: iStocphoto

2. I den klassiske posisjonen der hun sitter med knærne på hver side av ham, gjerne foroverlent, kan hun posisjonere seg slik at hun kan klemme bena sammen og samtidig rotere hoftene (sirkelbevegelser). Dette skal gi økt nytelse for begge.

3. Ved å stramme eller slappe av i underlivet sitt i det hele tatt (bl.a. ved å spre eller lukke bena) kan hun bestemme friksjonen. Mye friksjon øker sannsynligheten for raskere orgasme.

4. Når hun sitter øverst kan hun med fordel erte ham opp ved å spille på at det er hun som bestemmer når og hvor langt inn han kommer, i tillegg til tempo og rytme. I noen stillinger kan hun holde rundt skaftet og la han se at hun tar han inn og ut.

5. Dersom hun lener seg forover kan hun gni klitoris mot hans kropp, og han kan også hjelpe til ved å legge ekstra press på med fingrene når hun nærmer seg. Stillingen er kjent for å kunne gi mange kvinner orgasme under samleiet.

6. Dersom hun lener seg bakover legger hun både press på den mest følsomme delen av skjeden sin og på mannens penishode (glans), noe som kan trigge orgasmen hans. Det er også verdt å merke seg at dersom han ligger med samlede ben kan hun posisjonere seg slik at hun låser underlivet hans slik at han ikke får brukt bekkenmusklene sine, noe som derimot er med på å forsinke orgasmen hans.

7. Det finnes mange posisjoner der hun sitter på fanget hans som om han var en stol, men det er enklere om han sitter på en stol og kan hjelpe til ved å holde henne rundt hoftene.

8. Når hun sitter med ryggen til er han litt låst i stillingen slik at hun styrer hvor dypt inn han kommer og kan stimulere klitoris med fingrene eller en vibrator.

9. Det at hun styrer tempoet og kan ta pauser når han nærmer seg klimaks gjør disse stillingene fine for å øve opp hans utholdenhet, som igjen kan føre til mer nytelse og sterkere orgasmer.

10. En modifisert variant av kvinnen øverst, er «the lateral coital position», som anbefales av de kjente seksualforskerne Masters and Johnson i rapporten Human Sexual Response. Stillingen skal være å foretrekke for 75 prosent heteroseksuelle par etter å ha prøvd den, viser studier forskerne har gjort.

En illlustrasjon av «the lateral coital position», utviklet av Masters og Johnson.
En illlustrasjon av «the lateral coital position», utviklet av Masters og Johnson. Foto: Wikipedia.com

Utgangsposisjonen er kvinnen øverst, men deretter, leser vi på Wikipedia.com:

  • Mannen løfter kvinnens høyre ben litt opp med venstre hånd.
  • Mannen begynner å bøye venstre kne uten å løfte kneet fra sengen.
  • I stedet skyver han venstre kne utover mens han bøyer det og åpner venstre innside lår mot taket.
  • Han skyver venstre ben oppover og utover til det er plassert under hennes løftede høyre kne.
  • I mellomtiden lener kvinnen seg mot venstre og legger vekten på venstre kne. Dette gjør at hun kan strekke det løftede høyre benet ut bak seg og posisjonere seg på innsiden av hans bøyde venstre ben.
  • På dette tidspunktet må du passe på at penis ikke sklir ut.
  • Når de har byttet beinstilling, lener kvinnen seg fremover mot mannens bryst. Han holder kroppen hennes i et fast grep inntil sin med begge armer.
  • Sammen ruller de mot høyre (hans venstre), hvor overkroppen hennes forblir. Hun kan støtte seg på høyre albue eller ligge flatt mot en pute. Mannen ruller tilbake så han blir liggende flatt på ryggen, mens de fortsetter å ligge bekken mot bekken. På dette tidspunktet ligger mannen flatt på ryggen i sengen, og kvinnens torso ligger nesten vinkelrett oppå mannens. Skuldrene er nesten vertikale, med venstre skulder over høyre skulder. Torsoen hennes er vridd slik at bekkenet er horisontalt og hviler på bekkenet hans. Kvinnens hele vekt er på høyre side av kroppen og høyre albue.
  • De gjenopptar samleie.

Vi har lov til å benytte illustrasjonsbildet av stillingen, hvis vi linker til bildet og oppgir at vi har hentet det fra Wikipedia.com.

Kilde: Bestpositionsforyou.com

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Denne saken ble første gang publisert 07/09 2012, og sist oppdatert 25/11 2021.

Les også