Samleie:

Det er ikke størrelsen det kommer an på, men teknikken

Hvordan gi orgasme på fem minutter.

FEIL STED: Mange menn legger ned tid og arbeid på feil sted, sier eksperten.
FEIL STED: Mange menn legger ned tid og arbeid på feil sted, sier eksperten. Foto: Thinkstock.com
Sist oppdatert

Det er nok ingen tilfeldighet at mange kvinner, så sant de er tent både fysisk og psykisk, opplever å være ekstra følsomme under inntrengningen når de har samleie. Det første støtet er for mange det deiligste når de praktiserer såkalt vaginal penetrering.

Ser vi nærmere på kvinnens anatomi, finner vi flere grunner til at følsomheten avtar i løpet av samleiet.

Bedre enn inn- og ut-sex

En kvinnes skjede er mest følsom rundt åpningen og 3-6 centimeter inn, der man mener at g-punktet sitter, stod det å lese i Ernst Gräfenbergs bok som kom alt på 50-tallet, «The Human Female Prostate».

Eller som professorene i sexologi, Esben Esther Pirelli Benestad og Elsa Almås, tidligere har skrevet på Sexologi.com (nettstedet er nå nedlagt, red.anm.):

Man har undret seg over at huden inne i vagina har så få nerveender som reagerer på seksuell stimulering. Sammenlignet med klitorisområdet gir vaginalveggen liten seksuell nytelse. Det er imidlertid visse områder som allikevel kan gi seksuelle gleder ved samleie. Det mest følsomme området er inngangen til vagina. I tillegg vil strekk av muskulaturen rundt vaginalåpningen føre til indirekte stimulering av klitoris. Livmortappen kan også reagere på seksuell stimulering, mens det aller viktigste området for seksuell stimulering som skjer via vagina er det såkalte G-punktet.

Menn som ønsker å gi sin kvinne en mer følsom penetrasjon, gjør nok lurt i å konsentrere seg om den ytterste delen av skjeden, fremfor å pumpe løs med klassisk inn- og ut-sex med dyp penetrasjon.

Sex som stimulerer klitoris

Av den grunn er det mange kvinner som synes at det er vel så godt eller bedre, å bli stimulert med kun tuppen av penis. Det vil altså si at han støter litt, men ikke helt inn i henne - såkalt grunne støt.

– Klitoristuppen man ser foran mellom de indre kjønnsleppene, går inn i kroppen og deler seg i to «ben» som strekker seg bakover mot endetarmen på hver side av skjedeåpningen. Dermed vil hele klitorisorganet bli stimulert gjennom skjedeveggen med bevegelse ytterst i skjeden, sier spesialist i sexolgisk rådgivning (NACS) Siv Gamnes.

Hun jobber ved Sexologisenteret i Oslo.

– Du får også slimhinnekontakt med penishodet. Om penis presses lenger inn, vil det mest følsomme området av skjeden komme i kontakt med hud og kanskje hår, og ikke med slimhinner. Slimhinner er glattere og det vil føles mer «smooth», sier Gamnes.

– Du får også mye mer bevegelse av den ytterste delen av skjeden når penis tas helt ut og bare litt inn igjen ytterst. På den måten vil også klitorisbena få mye mer stimulering enn om penis er helt inne hele tiden, for da vil ikke bevegelsene i klitorisbena bli såpass varierte, sier hun.

Les også (+): Gladnyhet til menn med liten penis

Taoistisk og tantrisk sex

Grunne støt, som stimulerer kvinnen der hun er mest følsom, er en kjent støttenikk innen tao og tantra.

– I tao og tantra anbefales grunne støt, som dreier seg om at mannen alltid skal banke på døren før han går inn. Teknikken som praktiseres i tao kalles nierserier og er veldig god, der man veksler mellom grunne og dype støt, sier den svenske erotikkpedagogen Ylva Franzén.

Hun driver Skandinavias eneste kjærlighetshotell Venusgården.

– Ofte er det sånn at menn støter inn både for langt og for kraftig, og da rekker ikke disse nervespettene som er lokalisert ytterst i skjeden å reagere. Og jo langsommere han utfører de grunne støtene, jo mer føler en kvinne, sier hun.

Garanterer kvinner orgasme

Franzén har skrevet boken Kvinnens nytelsesbibel (Silke forlag 2009). Boken, som opprinnelig kom ut på svensk, er pensumlitteratur på sexologistudiet ved Universitetet i Göteborg og finnes på en rekke ungdoms- og kvinneklinikker i Sverige.

I boken skisserer hun «den beste måten å få orgasme sammen med en mann på». Teknikken hun beskriver dreier seg nettopp om grunne støt, det å holde på ytterst i skjeden.

– Mange menn strever fælt med å gi kvinnen orgasme og legger ned masse tid og energi på feil sted. Men han kan godt få sin orgasme først, og så gi kvinnen mer nytelse etterpå, bare ved å holde på ytterst i skjeden. Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det, sier hun.

NOE NYTT: Hvorfor ikke prøve taoistisk støtteknikk neste gang?
NOE NYTT: Hvorfor ikke prøve taoistisk støtteknikk neste gang? Foto: Thinkstock.com

Dette skal ifølge Franzén være fullt oppnåelig å få til, for blodet i penis forsvinner ikke som ved et trylleslag etter at han har fått orgasme. Blodet forblir i penis og holder den stiv i kanskje fem minutter - dette varierer.

– Disse minuttene er alt kvinnen trenger. Noe som må understrekes også her, er at de grunne støtene skal skje langsomt. Det beste man lærer seg fra tantra er at langsomheten øker følsomheten, sier Franzén.

Les også (+): – Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det

Penishodet og klitoris

Det kan være hensiktsmessig å sammenligne en manns penishode med kvinnens klitorishode.

– Det er kjønnsorganenes hoder som er mest forsynt med nerver, sier familieterapeut og sexolog Stine Cathrine Hasle.

Hun underviser blant annet om ulike typer berøringer, anatomi og kommunikasjon.

– Det er ikke lengden og skaftet det kommer an på, sier hun.

Klitorishodet har 8000 nerveender og penishodet har 4000 nerveender.

– Det er ikke stimulering av skaftet, men av glans og undersiden av hodet som oftest er mest følsomt og som lettest gir orgasmer uansett kjønn, sier Hasle.

Hun anbefaler V-grepet til både kvinner og par, et grep som, dersom det kombineres med grunne støt og foretrukne rytmer, til og med kan gi kvinner multiorgasmer. Dette og lignende enkle grep kan illustreres med undervisningsmodeller og er oppnåelige for mange.

Taoistisk støtteknikk:

Nierserier er en taoistisk elskovsrytme der målet er å gjennomføre så mange serier som mulig. Grunt støt er med bare penishodet inne, mens dypt støt er med hele penis inne. Sakte, varsom og kjærlig støting.

1. Ni grunne og ett dypt

2. Åtte grunne og to dype

3. Syv grunne og tre dype

4. Seks grunne og fire dype

5. Fem grunne og fem dype

6. Fire grunne og seks dype

7. Tre grunne og syv dype

8. To grunne og åtte dype

9. Ett grunt og ni dype

Man repeterer så mange ganger man ønsker.

Ylva Franzéns støtteknikk:

– Når han har fått sin orgasme trekker han seg ut til halvparten og blir værende i dette grunne området. Kvinnens og mannens safter er fremdeles der og det vil kjennes som om nerveendene omfavner hverandre og da blir kvinnen maksimalt følsom, sier Franzén.

– Slik kan han ligge litt, før han med muskulaturen sin får penishodet til å gå oppover så det gnir mot g-punktsområdet. Så kan han røre seg så vidt, en halv centimeter kanskje, litt opp og litt ned. Da kan jeg nesten garantere at kvinner får orgasme, ved denne enkle, lille metoden, sier hun.

Les også: - Menns kjempepenis-greie ligner på kvinners opptatthet av tynne modeller

Stine Hasles støtteknikk:

– Stimuler først kvinnens klitorishode med våt finger eller tunge, raskt og fjærlett. Når hun får orgasme, legger hun seg raskt på rygg. Ta så et godt grep om skaftet på penis med hele hånden slik at det ikke skjer dyp penetrering og før penis så vidt inn i skjedeåpningen, sier Hasle.

V-grepet med tommeltott og pekefinger skal deretter møte kvinnens ytre kjønnslepper i støtene.

– V-grepet legges forsiktig på hver side av klitorishodet, altså putene på hver side. Med fingre i V kan du bevege fingrene hurtig ruggende eller lett bankende. Nevens støt henter opp nye orgasmer fra det erektile vevet, og disse kjennes ofte dypere, sier hun.

– Ikke kom borti klitorishodet siden det kan oppleves for sensitivt etter en klitorisorgasme, men støt dypt i stedet på hver side av klitorishodet fordi det kan gi henne nye orgasmer. Hold grepet under alle støtene slik at penishodet ditt stimuleres samtidig med at hennes ytre deler støtes mot, sier Hasle.

Denne saken ble første gang publisert 18/10 2013, og sist oppdatert 02/06 2022.

Les også