Vi klarte ikke å gjennomføre et normalt samleie fordi den falt ut hele tiden.

Helt siden tenårene er vi blitt fortalt at det ikke er størrelsen det kommer an på. Men at «alt er normalt», betyr ikke nødvendigvis at det er ukomplisert.

Ifølge «Mette» (25) tok forholdet hennes slutt på grunn av penis.

Falt ut hele tiden

- Første gang jeg så ham naken, ble jeg så skuffa. Den var så liten, selv i erigert tilstand, at den nesten ble borte. Jeg vil tippe den var fem-seks centimeter. Vi klarte ikke å gjennomføre et normalt samleie fordi den falt ut hele tiden.

Mette og «Thomas» møttes flere ganger før de hadde sex, og begge var kjempeforelsket da de bestemte seg for å gå til sengs med hverandre.

- Fordi jeg var så forelsket, var jeg innstilt på å gjøre det beste ut av det. Det skulle ikke være størrelsen det kom an på. Men Thomas hadde store problemer med å takle den lille tissen sin. Han ville verken ha samleie, bli sugd eller tatt på. Han ble nærmest aseksuell.

 

En klass

Harde fakta

  • 89 prosent av alle menn innrømmer å ha målt penisen sin.
  • Den menneskelige penisen skiller seg fra dyreriket ved at den er større i forhold til kroppsvekten.
  • Gjennomsnittslengden på penis er rundt 15 cm i erigert tilstand.
  • Omkrets av penisen innerst ved roten er gjennomsnittlig 10-13 cm.
  • Vanligvis er penis ferdig utvokst i 18-20- årsalderen.
  • Størrelsen i slapp tilstand sier lite om størrelsen når penisen er erigert.
  • Det er ikke uvanlig at penis peker i en annen retning enn rett fram når den er erigert, selv om den har rett skaft.
  • Ofte er penis noe bøyd i erigert tilstand, omtrent som en banan.

Kilder: Wikipedia, Ung.no, Dagbladet, New York Post

Mette tror ikke Thomas selv var trygg nok til å akseptere at han var som han var, og det var dette som til slutt gjorde at forholdet røk.

- Jeg taklet ikke at han nesten begynte å gråte i senga. Forholdet bare fadet ut, og det var rett og slett på grunn av penis.

Må passe sammen

- Det er klart at størrelsen betyr noe, enten den er for liten eller for stor, sier seksualvaneforsker og professor i helsepsykologi Bente Træen.

Hun mener likevel at hvorvidt paret passer sammen er viktigere enn penisstørrelsen.

- Det er paret som avgjør om penis er for liten eller for stor, og ikke en eller annen standard noen har funnet på. Men det er klart at mange er engstelige for å falle i kategorien «unormal». Det å ha en penis som er mindre enn gjennomsnittet, blir fremstilt som en katastrofe, men det er ikke sikkert at det å ha en stor penis bare er greit, heller.

For «Karoline» (27) ble kjærestens penis rett og slett for stor.

- Påstanden om at en kjempestor pikk er fantastisk for jenter, kjøper jeg ikke. I flere år var jeg sammen med en gutt som hadde en kjempestor tiss, hele 23 centimeter i erigert tilstand. Det var en utfordring for meg, og det kunne faktisk være fysisk vondt å ha sex.

 

Kari Mathilde Hestad

Derfor vil menn ha pene damer

Her er forklaringen på hvorfor menn alltid prøver å sjekke opp de peneste damene.

Vanskelig oralsex

Karoline forteller at det ikke bare var samleie som var et problem.

- Det å suge en mann med så stor tiss kan også være vanskelig, sier hun.

Karolines kjæreste var derimot selv veldig fornøyd med utstyret.

- Den store pikken hans var et tema gjennom hele forholdet. Han likte at jeg beundret hvor stor den var, og vi målte den sammen flere ganger. Dessuten tror jeg han fikk ekstra tenning av at det gjorde litt vondt for meg. At han måtte være litt forsiktig, gjordenok at han følte seg ekstra macho.

Bente Træen mener at for store peniser kan være like problematiske som for små.

- En skjede er så og så lang og vil bare tåle så og så mye, men størrelsen kan endres noe etter hvert som man tilpasser seg partneren. Igjen handler det om at paret må passe sammen. Forskeren synes det viktigste må være at begge får tilfredsstillelse, og for å få til det finnes det mange teknikker.

- Kvinner flest får orgasme gjennom klitorisstimulering, ikke vaginale orgasmer ved samleie. Vi velger vel heller ikke en livspartner ut fra størrelsen på penis. Det er helt andre ting som avgjør om man blir hos hverandre, sier Træen.

Les hele saken

Se flere saker fra: Alt om penis

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!