Utroskap og smitte

Kan min mann ha fått en kjønnssykdom?

Doktor Online: Kvinne lurer på om endringene i mannens underliv kan skyldes utroskap.

MISTENKSOM: Etter diverse reisevirksomhet hadde plutselig mannen til innsenderen utflod fra penis.

MISTENKSOM: Etter diverse reisevirksomhet hadde plutselig mannen til innsenderen utflod fra penis. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Publisert Oppdatert

Følgende delikate problemstilling er blitt forelagt Doktor Online:

Forretningsreiser...

"Jeg har vært gift med min mann i snart 19 år. For ca. seks måneder siden begynte han i ny jobb. Dette har medført litt reising, møter og forretningsmiddager. I utgangspunktet ønsker jeg jo ikke å beskylde ham for å ha vært utro mot meg, men noe rart har skjedd i det siste," skriver kvinnen i brevet.

Stram forhud

"Forhuden hans er blitt veldig stram, nesten som den ikke kan dras helt over penishodet. Dette har jeg aldri sett på ham før. Sist vi hadde sex, så jeg at det kom litt gulhvit utflod fra penisen hans. Vi har ikke hatt sex så ofte i det siste.

Les også: Derfor er menn utro

Jeg satt nå og leste om symptomer på kjønnsykdommer hos menn, der leste jeg bl.a. om utflod fra penis som ett symptom på for eksempel klamydia."

Skjekket undertøyet hans

"Jeg var da så frekk at jeg gikk i skittentøykurven og sjekket underbuksene hans. Der var det tydelig spor etter noe slags tørket sekret i penisområdet på trusene.

Noe var hvitt, og på en var det størknet rødgrått gusjegreier. Nå begynner jeg virkelig å lure på hva dette er."

Han vil ikke innrømme at han har vært utro, men i løpet av de 19 årene vi har vært gift, har han aldri hatt disse problemene

Vil ikke snakke om det

"Mannen min vil jo selvfølgelig ikke innrømme at han har vært utro, men i løpet av de 19 årene vi har vært gift, har han aldri hatt disse problemene.

Hva kan dette være?

Kan det være en soppinfeksjon, eller høres det ut som en kjønnssykdom. Han er ikke interessert i å snakke om dette med meg."

66-modell

Kvinnen undertegner brevet "Joop 66".

Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor (anonymt eller med fullt navn, det velger du selv).

Her er svarer kvinnen fir fra Doktor Onlines Miklos Degre, som er spesialist i mikrobiologi:

- Kan være sopp

"Jeg tror ikke at du skal trekke noen alt for raske konklusjoner på grunnlag av det du har sett. Hvit, ofte illeluktende og surlig utflod kan skyldes forskjellige ting.

Som regel infeksjoner, men infeksjoner betyr ikke nødvendigvis seksuelt overførte infeksjoner.

Les også: Dobbelt svik - utro uten kondom

Du nevner selv muligheten for sopp, og det skal man huske på. Soppen Candida er en av de hyppigste årsakene til utflod, ofte med litt symptomer på betennelse.

Kan ha smittet seg selv

Soppinfeksjoner kan overføres vel så ofte fra seg selv som fra en sexpartner. Den forekommer som del av normalfloraen i tarmen, og veien fra endetarmen til penis er ikke lang. De befinner seg begge i samme truse.

Selvfølgelig kan smitte overføres med samleie, bl.a. klamydia, gonokokker og andre bakterier. Men som sagt, ikke nødvendigvis bare ved sex. En klamydiainfeksjon kan også være en oppblusning av en tidligere infeksjon.

Trang forhud heller ikke "bevis"

Når det gjelder dette med trang forhud, er det flere mulige årsaker til en slik utvikling, og igjen flere alternativer som ikke har noe med sexkontakt å gjøre.

Det er forøvrig et ganske ubehagelig symptom å ha, men det er mulig å gjøre noe med det." forsikrer Miklos Degre.

Har du noe tips til kvinnen? Skriv det i kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Ikke fortell barna om utroskap

Utroskap er det verste

Tilbake til Klikk Helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning