Fjerning av kjønnshår

- Ja, menn bør fjerne hår «der nede»

Kvinner vil ha intimbarberte menn, men hudlege advarer mot intimvoksing.

VEKK MED HÅRET: Flertallet av Klikk-kvinnene vil at menn rensker noe opp i kjønnshåret.

VEKK MED HÅRET: Flertallet av Klikk-kvinnene vil at menn rensker noe opp i kjønnshåret. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Publisert Oppdatert

Hele 5574 Klikk.no-leserne har sagt sin mening om menn og intimbarbering.

Og flertallet av kvinnene som deltok i Klikks uhøytidelige avstemning, var ikke i tvil:

På spørsmål om menn bør være intimbarberte, svarer hele 53 prosent at menn bør renske noe opp «der nede».

Men er du en ordentlig mannemann med kraftig hårvekst både her og der, trenger du ikke ofre hele stasen alt på varmvoksens alter helt ennå. For overraskende nok foretrekker hele 22 prosent av kvinnene en naturlig hårete mann.

Det betyr at nesten like mange vil ha kjønnshår som en glattbarbert «Ken» (25 prosent).

Les også: Maren tester brasiliansk voksing

Mange fjerner kjønnnshår

Jeg fraråder både voksing og hårfjerningskrem. Førstnevnte er ekstremt smertefullt, og sistnevnte gir irritert hud og i verste fall allergisk eksem.

Intimbarbering har blitt stadig mer populært både kvinner og menn de siste årene. I en uhøytidlig avstemning Klikk Samliv tidligere har gjennomført, svarte hele 56 prosent av 4145 lesere at de fjernet kjønnshår.

Les saken: 4 av 10 er glattbarbert

Denne uka kunne Nettavisen melde at jenter helt ned i 13-årsalderen vil vokse bort alt kjønnshåret i hudsalonger, noe som har ført til hudpleiekjede har innført 16-års aldersegrense på behandlingen.

I tillegg melder Side 2 at et par kvinner i New Jersey var så uheldige med voksingen at de måtte legges inn på sykehus etter prosedyren.

For intimvoksing gjør ikke bare vondt, det kan også gi deg uønskede plager i etterkant, ifølge hudlege Eli Janne Fiskerstrand.

Får lettere betennelse

- Jeg fraråder både voksing og hårfjerningskrem. Førstnevnte er ekstremt smertefullt, og sistnevnte gir irritert hud og i verste fall allergisk eksem, forklarer hudlege Eli Janne Fiskerstrand.

Hårfjerning med laser er heller ikke å anbefale, da det kan skade testiklene.

- Laser kan brukes i pubesbehåringen, men ikke på pungen, fordi man kan skade større blodkar i dette området, sier Fiskerstrand til.

Det viser seg også at menn får lettere hårsekkbetennelse etter hårfjerning, fordi de har både tykkere hår og hud enn det kvinner har.

Ikke fan av barberte baller

- Personlig er jeg ikke en fan av barberte baller, sier sexpirator og redaktør for sex- og samlivsmagasinet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

- Ikke nok med all usikkerheten mange menn sliter med når det kommer til sex, nå skal de bekymre seg over hvordan de skal se ut der nede også.

Kjensli selv foretrekker helt klart barske menn med mykt hår på kroppen - som ikke stikker.

- Jeg synes hår er barskt og det har aldri plaget meg, eller vært i veien for noen seksuell aktivitet. Men hver sin smak, legger Kjensli til.

Cecilie Kjensli anbefaler menn som har planer om å fjerne hår, om å prøve seg forsiktig fram for å se hva som ser best ut.

- Det vokser jo fort ut igjen, sier sexpiratoren.

- Hvis du ikke synes det er flaut, kan du jo spørre dama eller en venninne om hva hun foretrekker, foreslår Kjensli.

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning