Sommer og sexliv

Heller skogen enn parken

Nordmenn koser seg helst i skogen – og tenner på at andre kanskje ser på.

SKOGSFOLK: Nordmenn er glade i skogen, også når det dreier seg om utesex.

SKOGSFOLK: Nordmenn er glade i skogen, også når det dreier seg om utesex. Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox.no

Publisert Oppdatert

Norges heftigste utesexplasser:

1. Galdhøpiggen

2. Nasjonalfjell Stetind i Nordland

3. Fotturklassikeren Aurlandsdalen

4. Turistforeningens selvbetjente hytter

5. Den såkalte Brunstgropa ved Liomseter i Gausdal

6. Stølsheimen

7. Søgnefjellet

8. Hardanger

9. Områdene rundt Storseterfossen, Geiranger

10. Strendene i Lofoten

(Kilde: P4/Fjell og Vidde)

I en undersøkelse på vg.no svarer nærmere 80 prosent av 2641 nordmenn at de har hatt sex utendørs. Og vi har mest sex på Kontraskjæret ved Akershus festning, viser en undersøkelse gjort av RFSU.

På andreplass kom Frognerparken, og St.Hanshaugen på tredjeplass.

- Det kan godt hende, men vi har ingen dokumentasjon på hvor folk har sex, forteller pressekontakt for Oslo kommunes friluftsetat, Jan Lohne.

- Vi oppfordrer folk til å utvise en rimelig grad av sømmelig atferd på våre områder, og til å følge de lover og regler som gjelder og som blir håndhevet av politiet, sier han, og legger til at folk kanskje velger parkene fordi vi har en grønn og vakker by.

Heller skog enn park

Men ifølge en undersøkelse gjort av Møteplassen, ønsker de aller færreste på landsbasis å ha utesex i en park. Dette alternativet kommer dårligst ut i undersøkelsen.

Nordmenns favorittsted er, ifølge datingtjenestens brukere, skogen. I undersøkelsen kommer stranden på andreplass, og "i vannet" på tredjeplass.

Rundt 10 prosent mener sex er best inne, 8 prosent vil helst utfolde seg i egen hage, imens bare 4 prosent mener det er bra å ha utesex i en park. 1060 personer har svart på undersøkelsen.

Verdensmestere

En undersøkelse foretatt av det amerikanske forlaget Harlequin Romance, underbygger tallene fra vg.no. Der kom det frem at nordmenn - på tross av klimaet - er verdensmestere i offentlig sex. To av tre nordmenn svarte at de hadde hatt sex utendørs. Det internasjonale snittet var 41 prosent.

- Det er nok variasjon og spenning som gjør at folk har sex offentlig, sier sexolog Gro Isachsen til dagbladet.no.

Har du spørsmål om sex? Spør Gro Isachsen her.

2469-klubb

En park høres kjedelig ut, sammenlignet med listen over de heftigste koseplassene i Norge, kåret av Den Norske Turistforenings medlemsblad Fjell og Vidde. P4 skriver at de har kåret Galdhøpiggen til det råeste og mest berusende stedet å ha friluftsex.

Fjellfører Jørgen Vole forteller at det til og med er dannet en egen 2469-klubb, eksklusivt for dem som har hatt sex på fjelltoppen.

Avtaler "tilfeldige møter"

Klikk.no har skrevet om hvordan fenomenet dogging spredte seg for en farsott i Sverige. Selv om dette forekommer i Norge, virker nordmenn mer interesserte i å se på andre ha sex, eller bli sett på når de selv har sex - såkalt voyeurisme og ekshibisjonisme.

Begge disse preferansene er såkalte parafilier, men at de praktiseres i relativt stor grad, levner fora som Sol.no liten tvil om.

Les også:

Guide til utesex

Manglende sexlyst i 20-årene

Joggebuksa dreper erotikken

Prevensjonsring mot HIV

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning