Sexleketøy

Gir menn prestasjonsangst i senga

- Store dildoer gir menn komplekser, hevder sexolog.

HJELP: Menn får dårlig selvtillit av overdimensjonerte dildoer, hevder dansk sexolog.

HJELP: Menn får dårlig selvtillit av overdimensjonerte dildoer, hevder dansk sexolog. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Publisert Oppdatert
IKKE ETTERSPØRSEL: Dildoer som er unaturlig store er ikke spesielt etterspurt blant kvinner.

IKKE ETTERSPØRSEL: Dildoer som er unaturlig store er ikke spesielt etterspurt blant kvinner. Foto: Foto: Colourbox.no

Hvordan reagerer menn når kjæresten kommer hjem med en gigantisk dildo?

Ifølge danske Ekstrabladet får menn prestasjonsangst og mindreverdighetskomplekser når partneren kjøper sexleketøy.

- Det er ingen tvil om at mange menn får mindreverdighetskompleks når de ser de overdimensjonerte etterligningene som er en god del større enn hva de selv er utstyrt med fra naturens side, sexolog og jordmor Vivi Hollænder til Ekstrabladet.

Les også: Disse kvinnene er mest utro

Vibrator-angst

Kjersti Antonsen, sexolog sexolog og webredaktør i Kondomeriet.no, bekrefter at det finnes menn som har litt angst for vibratorer.

- Flertallet synes et sexleketøy kan være et hyggelig krydder i sexlivet. Men er man usikker på hva kjæresten føler om en penislignende variant, er det jo bare å velge noe annet, sier sexologen til Klikk.no.

Velger man noe kjæresten ikke ser på som en mulig "konkurrent" pleier det å gå bra.

- Jeg har ennå ikke sett en mann som kan rotere, vibrere og pulsere penisen sin som en rabbit-vibrator. Og i hvert fall ikke samtidig, sier Antonsen med et smil.

Må være takhøyde

Også Cecilie Kjensli, innehaver av sexbutikken CecilieKjensli.com og redaktør av sex- og samlivmagasinet Cpunktet.no, tror det finnes mange menn som føler seg truet av overdimensjonerte dildoer.

- Hvor suksessfullt det er å komme drassende med en "monsterdildo" inn døra, avhenger selvfølgelig av takhøyden i forholdet, presierer Kjensli.

- Er man trygge og har en åpen tone, så vet man jo hva den andre syns, og da går det bra. Men for usikre menn som måler manndommen sin proporsjonalt med størrelsen på utstyret, blir det verre.

Størrelsen ikke avgjørende

Nå er det en gang sånn at størrelsen ikke avgjør hvor god eller dårlig man er i senga, understreker Kjensli.

- De største dildoene og buttpluggene er ikke bestselgere. Damer foretrekker som regel vanlig størrelse, og det er faktisk mennene som kommer hjem med de største overraskelsene i svarte plastposer. De er mer opptatt av størrelsen enn det damene er, sier Kjensli.

Hun tror dessuten at mange jenter ville synes det var flaut å vise fram en stor dildo,

- De vil jo ikke akkurat gi utrykk for at de har Drammenshallen mellom beina heller, sier Kjensli.

Ta avstøping av penis

Også Kjersti Antonsen kan berolige smånrevøse menn med at Kondomeriet ikke har noen stor etterspørsel etter de aller største dildoene.

Men er du som mann likevel nervøs for at kjæresten din skal like vibratoren sin bedre enn ekte varer, har Antonsen et godt tips:

- Har man lyst til å gjøre noe uvanlig og spennende sammen, kan man lage en avstøpning av hans penis ved hjelp av et støpesett. Den kan man i alle fall ikke føle seg truet av, sier Antonsen.

Hun tror de fleste menn synes det er greit at kjæresten har en vibrator som ekstra sengevenn, men hun har møtt på menn som reagerer negativt på kjærestens sexleketøy.

- Jeg har møtt menn som er imot vibratorer og sexleketøy på generell basis, og som ikke kan skjønne poenget med det. De har ristet på hodet og har ikke vært interessert i å diskutere saken engang. Så det er nok noen menn som frykter en dildo i huset, forteller Antonsen.

Les mer om sex på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning