Fem flotte vinterdater

Tips til opplevelser som kan få opp temperaturen i hverdagen.

PEISKOS: Sett dere foran peisen og stirr inn i flammene - eller i hverandres øyne.

PEISKOS: Sett dere foran peisen og stirr inn i flammene - eller i hverandres øyne. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Den kalde årstiden har begynt å feste grepet, og det er lenge til solen skal være vår viktigste varmekilde igjen.

Men panelovnen hjemme i stua trenger ikke være alene om å varme deg opp i vinterkulda.

Her er fem opplevelser som kan få opp temperaturen:

Solbærtoddy for to

En dag trærne har rimfrost, ta en tur ut i naturen, på ski eller på bena, og ta med toddy på termos. Dette passer også for deg som bor i byen; uansett hvilken by i Norge du bor i er naturen i nærheten. Ta med sitteunderlag for to, og overrask med varm solbærtoddy under de vakre frosne greinene.

Se også: Her kan du finne deg en date

Peiskos på høyfjellet

Er været dårlig, er en tur til nærmeste høyfjellshotell et godt alternativ. Slike hoteller har alltid stor varm peis i en hyggelig stue man kan trekke seg tilbake i. Det er både romantisk og hyggelig.

I bilen eller på bussen kan dere bruke tiden til å bli bedre kjent - hva slags filmer liker daten din å se? Hører dere på samme type musikk? Hvor gikk forrige ferietur?

Er det for langt til høyfjellet, duger det med store gode peiser på et vanlig hotell eller en restaurant også. Kaffe eller kakao hører med, og du spanderer! Her kan dere sitte og stirre inn i flammene - eller i hverandres øyne.

Les også: Sexstillinger verden over

Varme musikkopplevelser

Ta med daten på konsert. Fengende rytmer eller harmoniske akkorder egner seg utmerket til å varme frosne kropper. Det å oppleve musikk sammen skaper en annen type kontakt enn den man får av å sitte og prate sammen. Men husk - skal dere på konsert, må dere møtes og prate litt sammen først for å bli litt kjent. Etter konserten kan dere gå en tur sammen og prate om opplevelsen. Stemningen musikken har satt dere i, vil gjøre denne turen til en helt spesiell opplevelse.

VINTERFLØRT: Det er mye man kan finne på med en date også om vinteren.

VINTERFLØRT: Det er mye man kan finne på med en date også om vinteren. Foto: Foto: Crestock

Middag ala Italia

Inviter på middag hjemme, og lag italiensk mat. Italiensk mat står i romantikkens tegn, og den er både enkel å lage og velsmakende. Det kan også være en flott opplevelse å lage maten sammen. Skal det skje hjemme hos deg, kan du forberede deg med å legge frem ingredienser og kokekar, for at daten din ikke skal måtte lete og føle seg på altfor fremmed grunn. Ekstra stemningsskapere kan være god drikke i glassene, stearinlys og tango på platespilleren.

Her kan du få tips til oppskrifter

Les også: Duftene hun tenner på

Varm drikke på bar

Drinker trenger ikke alltid ha paraply og være i sterke farger. De kan være mørke og varme, og legge grunn for lange og meningsfylte samtaler mellom to mennesker som er interessert i å bli bedre kjent med hverandre. Et godt alternativ til klassikerne er blåbærte med likør i. Spesielt godt egnet er varme drinker i barer som har store kraftige møbler og dempet belysning.

Lykke til med temperaturforandringene! Husk at du finner tusenvis av single som også ønsker seg litt ekstra varme i den kalde årstiden på Klikks Datingtjeneste.

Få flere datingtips på Klikk Samliv

Denne artikkelen er skrevet av Ingvild Sommer, som er sosiolog og ansatt i Klikk.no sin nettdatingtjeneste Q500.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning