Ekteskap gir mindre kyss

De heteste kyssene utveksles før ekteskapet inngåes, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert Oppdatert

Kyssefakta

  • Man bruker de samme musklene når man kysser som når man spiller et blåseinstrument.
  • I India kaller man tungekyss for engelske kyss. Det var fordi man ikke hadde noen tradisjon for slike dype tungekyss, man bare så det i engelske filmer.
  • Verdens lengste kyss sto tsjekkiske Martina Petr for. De kysset i hele 42 og en halv time. De slo den forrige rekorden av et hollandsk par med 8 timer.
  • Eskimoene kysset hverandre ved å gnikke neser.

Den gjennomsnittlige briten bruker 54 dager av sitt liv på kyssing. Men lidenskapen avtar raskt etter bryllupet, ifølge en britisk spørreundersøkelse utført av www.onepoll.com.

De heteste kyssene utveksles gjennomsnittlig 28 måneder før ekteskapet inngåes.

Kjekke menn er oftest utro

Tabber på soverommet

Hvor ofte kysser du? Stem nederst i denne saken.

Skikkelige sussebasser

Ikke overraskende er det nye par ligger på kyssetoppen. De kysser hverandre minst åtte ganger daglig og nusser hverandre på kinnet seks ganger daglig. I tillegg til dette, kliner de ordentlig til seks ganger om dagen, skal vi tro spørreundersøkelsen hvor flere tusen britiske par svarte via internett.

Etter ti år sammen sier 44 prosent blant de 3000 gifte parene i undersøkelsen, at det går dagevis uten et ordentlig kyss.

- En femtedel av parene i spørreundersøkelsen innrømte at de hadde sklidd fra hverandre etter 10 års ekteskap, og ikke kysset så mye lenger fordi de ikke hadde lyst, sier en talsmann for undersøkelsen ifølge The Mirror.

Tidligere har New York State universitet funnet ut at kyssing betyr mer for kvinner enn for menn, ifølge BBC.

Undersøkelsen, hvor over 1000 studenter ble spurt, viste at kvinner rangerer kyssing høyere enn menn i et langvarig forhold. Menn kysser i større grad for å øke sjansene for å få sex.

Kysser aldri

For noen er kyssing en heller sjelden aktivitet, viser en undersøkelse gjennomført tidligere i år av analysebyrået Norstat for Jordan.

Her oppga 3 av 10 at de sjelden eller aldri kysser noen.

Det er en forverring i forhold til Jordans forrige kysseundersøkelse i 2006. Da oppga 2 av 10 at de sjelden eller aldri kysset noen.

Kjendisene er imidlertid raske til å snike til seg et kyss. Mens de tror ingen tar bilder eller ser på, er berømthetene raske til å snike til seg et kjærlig kyss .

Les mer om sex og samliv i Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning