Sovevaner:

Dette gjør vi helst nakne

Hver tredje nordmann sover naken. Det er mer noe annet folkeslag.

SØT SØVN: Selv om det er kaldt og mørkt om vinteren, foretrekker mange skandinavere å sove uten en tråd.

SØT SØVN: Selv om det er kaldt og mørkt om vinteren, foretrekker mange skandinavere å sove uten en tråd. Foto: Foto: iStockphoto

Publisert Oppdatert

Skandinaverne ligger også på topp når det gjelder å gå i søvne.

Hver tredje i Danmark, Norge og Sverige sover uten klær.

Det viser en ny, stor undersøkelse av menneskers søvnvaner som Disney-konsernet har offentliggjort i forbindelse med lanseringen av "Tornerose", melder den danske nettavisen Fri.dk.

Sover du naken? Stem i pollen nederst i saken

Undersøkelsen baserer seg på intervju med cirka 1 000 personer i alderen 18-64 år fra hvert land. Og på spørsmålet: "Hva har du på deg om natta?" svarte 30 prosent av skandinaverne "Ingenting".

Les også: Slik holder vi kjærligheten varm

Mens vi nordboere sover i Adams eller Evas drakt, foretrekker folk lenger sør å sove med pysjen på. Kun 2-5 prosent av alle japanere, argentinere, brasilianere og mexicanere sover uten klær.

Brasilianere og andre sør-amerikanske folkeslag topper til gjengjeld listen når det gjelder å sovne foran TV-en eller med lyset tent. 85 prosent av alle de spurte brasilianerne sover regelmessig med TV-en på.

Les også: Søvn beskytter mot brystkreft

Går i søvne

Når det kommer til natthygienen, scorer skandinaverne høyt. I Skandinavia pusser 86 prosent av de spurte tennene før de kryper til køys, mens australierne og japanerne er mindre flittige med tannbørsten: Her er det bare sju av ti som pusser tennene.

Ifølge undersøkelsen ligger nordmenn, svensker og dansker også på topp når det gjelder å gå i søvne. Hver fjerde i Norden skal ha tatt seg en nattlig spasertur, noe som er langt flere enn noen andre land.

Les også: Hvilken glidekrem bør du velge?

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning