menn og sjekking

Derfor vil menn ha pene damer

Her er forklaringen på hvorfor menn sjekker opp de peneste damene.

NIVÅFORSKJELL: En studie slår fast det mange har visst hele tiden: Mindre pene menn tror de har sjans på smellvakre kvinner. Her fra komedien "Knocked Up", der superpene Alison (Katherine Heigl) gir den noe mer slække Ben (Seth Rogen) en sjanse.

NIVÅFORSKJELL: En studie slår fast det mange har visst hele tiden: Mindre pene menn tror de har sjans på smellvakre kvinner. Her fra komedien "Knocked Up", der superpene Alison (Katherine Heigl) gir den noe mer slække Ben (Seth Rogen) en sjanse. Foto: Foto: Filmweb

Publisert Oppdatert

En studie viser at menn helst sjekker opp de peneste damene. Uansett hvor lite tiltrekkende de selv er, tror de at de har sjans på vakre modeller, melder msnbc.com. Studien er publisert i Psychological Science.

Menn går etter utseende

Forskerne studerte data fra en amerikansk nettdatingside der medlemmene skulle rangere hvor "hotte" de synes de andre brukerne er.

16.500 av datingsidens medlemmer deltok i en undersøkelse hvor de svarte på spørsmål om datingatferd og partnervalg. Alle i undersøkelsen var heterofile, 75 prosent var menn og 25 prosent var kvinner.

Studien bekrefter at menn i langt større grad enn kvinner går etter utseendet når de leter etter en potensiell partner.

Overvurderer eget utseende

Menn hadde også en større tilbøyelighet enn kvinner til å overvurdere sitt eget utseende, eller ha så sterk tro på andre kvaliteter, som personlighet, penger og karisma, at de ikke trodde et mindre heldig utseende ville ødelegge deres sjanse til å date en tiltrekkende kvinne.

- Menn som ser bra ut går alltid etter likesinnede. Men mange menn ignorerer fakta og mener at utseendet deres ikke spiller en så stor rolle som det kvinner gjør. Det mener selv at de har en hel pakke med andre attraktive kvaliteter å by på, som vil tiltrekke en vakker kvinne, sier Helen Fischer ved Rutgers University i USA. Hun har i mange år forsket på menns og kvinners atferd når det gjelder sjekking og partnerskap.

Påvirket av tv-serier

Lederen av studien, Leonard Lee ved Columbia's Graduate School of Business, tror mennene kan ha blitt påvirket av amerikanske tv-serier som "Kongen av Queens" og "According to Jim", eller filmer som "Knocked Up", der en tjukk, lat mann er sammen med en slående vakker kvinne.

Men det viser seg at de lite tiltrekkende mennene ikke bør ha så store forhåpninger. Et annet viktig funn i studien er nemlig at de peneste blant oss, om det så er kvinner eller menn, bare ønsker å date personer som er like pene.

- Hvis menn ønsker suksess med flørten, skulle de i større grad gå etter kvinner på samme nivå, også rent utseendemessig, sier professor Helen Fisher.

Går etter stjernene

Også evolusjonsteorienkan brukes til å forklare fenomenet med de optimistiske mennene, ifølge ideen om naturlig utvelgelse tiltrekkes menn av kvinner som de tror vil være best i stand til føde sunne og levedyktige barn. Derfor går menn i større grad etter utseendet, når de velger partner.

- Menn går etter stjernene, mens kvinner - som jo skal føde barna, må være litt mer kresne, mener William Pollack, Harvard-professor i psykologi og leder for Center for Men and Young Men ved McLean Hospital, som skal være et av USAs mest anerkjente psykiatriske hospitaler og forskningssentre.

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Det finnes to typer pupper

Se opp for pumpesexen

Er oralsex egentlig sex?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning