Denne sexen blir ulovlig

Fra nyttår blir det forbudt å betale noen for å bruke vibrator på seg selv.

DETALJERT: Fra nyttår blir det forbudt å betale noen for å bruke vibrator på seg selv. Det blir også forbudt å betale for sex med blomster.

DETALJERT: Fra nyttår blir det forbudt å betale noen for å bruke vibrator på seg selv. Det blir også forbudt å betale for sex med blomster. Foto: Foto: Kristin Svorte

Publisert Oppdatert

En rekke handlinger som vanligvis har tilhørt privatsfæren blir forbudt i den nye sexkjøpsloven som trer i kraft fra nyttår.

Trodde du forbudet bare gjaldt kjøp av ren sex, vil du bli overrasket over omfanget, melder Aftenposten.no. Justisdepartementets lovforslag som ble endelig vedtatt i Stortinget i høst, er svært detaljert.

Dette blir ulovlig:

* Kjøp av seksuelle tjenester og handlinger. Dette forbudet gjelder ikke bare i Norge, men også i andre land, selv om sexkjøp der skulle være lovlig. Det betyr at det ikke lenger vil være lov for en nordmann å kjøpe seksuelle tjenester i Thailand, for eksempel.

Synes du sexkjøpsloven griper inn i folks privatliv? Stem i pollen nederst i saken og si din mening i kommentarfeltet.

Les også: Stram inn, dytt opp. heis opp og peis på!

* Det blir forbudt å betale noen for å bruke en vibrator på seg selv. Dette punktet skal det ifølge Aftenposten har vært strid om helt opp i Høyesterett. Tradisjonelt har utuktsbegrepet vært forbeholdt seksuell omgang der "minst to personer må være direkte involvert". Dette går man nå bort fra i den nye loven.

* Seksuell omgang "der en mann fører sitt blottede kjønnslem mellom kvinnens lår og holder eller beveger det der til han får sædavgang" blir forbudt.

* Beføling av en annens kjønnsorganer eller bryster er regnet som seksuell handling, og blir forbudt også for voksne betalende, slik loven har vært for sex med mindreårige.

* For at det skal være ulovlig sexkjøp, må det foreligge en avtale om betaling. Justisdepartementet har bestemt at den nye loven rammer alle former for betaling, også små gaver, slik at det for eksempel blir forbudt å betale med blomster eller søtsaker. Men departementet har heldigvis presisert at «gaver som ytes i forbindelse med seksuelt samvær normalt vil falle utenfor».

Med andre ord er det fortsatt tillatt å være en golddigger...

Det blir også tillatt å strippe og se på striptease, og være med på innspilling av pornofilm og få inntekter av det.

Les også: Derfor binder ikke menn seg

Sexkjøpsloven rammer kundene som kan straffes med fengsel i inntil 6 måneder dersom de blir tatt for å betale for sex.

Omsetter for 300 millioner

En fersk rapport om sexmarkedet i Norge ble presentert i dag. Fafo-forskerne May-Len Skilbrei og Marianne Tveit konkluderer her med at over 3000 prostituerte arbeider på det norske sexmarkedet. Mellom 1700 og 1900 av disse selger sex på innemarkedet.

- 3000 er et svært nøkternt tall. Det kan dreie seg om så mange som 4500 personer, sier Marianne Tveit til VG Nett.

Hvert år omsettes det for 300 millioner kroner i sexsalg i Norge, ifølge VG.

Her kan du lese et sammendrag av sexkjøpsloven på Stortinget sine sider

Les også: Likestilling gir bedre sex

Les også: Slik er jentenes sexfantasier

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning