Nå er det bevist

Bad boys get laid

Damer foretrekker uansvarlige, løgnaktige og utro menn som sexpartnere.

Tommy Lee er stjerneeksemplet på en vellykket badguy. Stor i kjeften, tørst som fan, og en damemagnet i særklasse.

Tommy Lee er stjerneeksemplet på en vellykket badguy. Stor i kjeften, tørst som fan, og en damemagnet i særklasse. Foto: Foto: STELLA PICTURES

Publisert Oppdatert

På samme måte som James Bond forfører de kvinne etter kvinne, men blir ikke værende for å starte en familie.

Like lite som jenter hopper i taket av glede når de får høre at de er "søte", liker menn å bli fortalt at de er "snille og hyggelige".

Som vår egen Maria skrev i et tidligere publisert «Siste Ord»:

"Søt er ikke nødvendigvis en kompliment. For en stor del av oss kvinner er det slett ikke på høyden med for eksempel vakker/pen/sexy. Det blir som å si til en fyr: Du er en utrolig trivelig kar. Hyggelig, det. Men det er da hakket kulere å få høre barsk/kjekk/uimotståelig?

Og grunnen til det er noe alle menn vet og en av livets store urettferdigheter: Det er bad-boyen som drar damene.

Selv om du er en pen, ansvarlig, snill og hyggelig fyr, så er det slemmingene jentene svermer rundt som kåte bier rundt en honningkrukke.

Og nå slår en amerikansk undersøkelse fast at dette faktisk stemmer.

Tilfeldige sexpartnere

Forskere fra det amerikanske universitetet New Mexico State University har undersøkt personligheten og dametekken til 200 mannlige studenter, og sammenhengen er klar: Jo mørkere personlighet, jo mere populær. Menn med mindre empati hadde rett og slett flere sexpartnere og mer tilfeldig sex, skriver tidsskriftet newscientist.com.

Disse mennene forsøker også å stjele andres partnere i større utstrekning enn andre.

Det samme mønsteret fantes ikke blant kvinner.

Psykopatiske trekk

Undersøkelsen gir en forklaring på hvorfor psykopatiske trekk som narsissisme og den spenningssøkende, kalkulerende og utnyttende oppførelsen til psykopater overlever fra generasjon til generasjon.

Menn med slike personlighetstrekk risikerer å bli utstøtt og utestengt fra forhold, men det å bare være sånn passelig hjerteløs, kan ut fra en rent egoistisk synsvinkel være nyttig når det er snakk om forplantning, ifølge newscientist.com.

På samme måte som James Bond forfører de kvinne etter kvinne, men blir ikke værende for å starte en familie.

- Denne strategien virker åpenbart fremdeles, og derfor har den slemme mannen overlevd som type, sier en av forskerne bak undersøkelsen, Peter Jonason, til nettstedet.

I en tilsvarende undersøkelse fra Bradley University i USA har 35.000 mennesker fra 57 forskellige land deltatt, og den viser at populariteten til de slemme guttenes er et generelt fenomen på tvers av kulturer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning