Drinken Sex on the beach

SYNDIG: Drinken Sex on the beach. © Foto: Crestock

Nettstedet Bortebra.se har publisert en liste som viser hvilke bøter du kan forvente, om du blir tatt på fersken av lovens lange arm under hyrdestunden utendørs i ulike land.

Enkelte steder risikerer du kort og godt fengselsstraff. I verste fall kan du oppleve sju år bak murene - i Romania.

Da er det jo greit å være føre var, slik at du rekker flyet hjem.

Klikk.no tar ikke ansvar for at bøtesatser og fengselsstraffer er korrekte, men det er i alle fall en pekepinn på hva du kan forvente om du blir tatt.

Så mye kan utesexen koste deg:

Sverige: ca 500 kroner

Italia: ca 2 500 kroner og opp til to års fengsel

Kroatia: 1 500 kroner og og opp til 30 dagers fengsel

Romania: Opp til sju års fengsel

Spania: I snitt ca 6 000 kroner, men maksimalt ca 650 000 kroner

Thailand: Opp til 6 500 kroner

Tyrkia: 2 000 kroner og opp til to måneder i fengsel

Egypt: Opp til tre års fengsel

Danmark: Opp til fire års fengsel

Frankrike: ca 130 000 kroner og opp til ett års fengsel

Hellas: Opp til to års fengsel

Norge: 6 000 kroner

Ifølge reisebloggen Gadling har større reisemålsfavoritter politi som utelukkende jakter på ferierende sexlovbrytere, med formål å ta dem. Ibiza, partyøya i Spania, er et av stedene hvor du kan risikere å måtte betale rundt 6000 kroner om du blir fersket.

Og det er jo ikke noe særlig for feriekassa.

- Vi griper ikke alltid inn

I Norge kan man få bøter i størrelsesorden 6000 kroner om man blir tatt for å ha sex på offentlig sted, men det er ikke alltid at du risikerer å bli tatt.

- Det er nesten utenkelig at politiet griper inn hvis vi oppdager et par har sex på en lysning i skogen, eller på en folketom strand - men hvis noen velger å hygge seg i Frognerparken, på Karl Johan eller på lignende steder, vil politiet gripe inn, og paret vil normalt få en bot på rundt 6000 kroner, sier politiadvokat Kai Spurkland ved Oslo Politidistrikt til Det Nye.

Sex på offentlig sted er i utgangspunktet forbudt etter straffeloven, men det er sjelden at politiet avbryter et par som ikke er til sjenanse for andre.

- Hvis politiet kommer over et par som har sex på et mer synlig sted enn de selv er klar over, vil politiet sannsynligvis bare gjøre dem oppmerksomme på det og be dem flytte seg, sier politiadvokaten.

Les også:

Orker ikke sex på bryllupsnatta

Slik er kvinnens gravide kropp

Den store oralsex-guiden

Slik skaffer du deg kjæreste

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!