Under overskriften "Vond lukt fra penis og vagina" har vi fått følgende brev til Klikk-tjenesten Doktor Online (noe redigert):

"Jeg er en mann på 29 år. Jeg lurer på om det kan oppstå en ekkel lukt fra penis hvis man har en urinveisinfeksjon. Det lukter forferdelig. Jeg har også ganske vondt i 'blæra'"

Sex med illeluktende kvinne

Innsenderen forklarer hvordan han mener stanken kan ha oppstått:

"Jeg hadde sex med en dame som luktet helt forferdelig nedentil. Så fikk jeg meg en ny dame. Hun hadde ikke noe lukt, men etter at jeg hadde hatt sex med henne, kom den forferdelige lukten snikende. Det var akkurat den samme lukten som jeg hadde kjent hos den første damen."

"Er det min feil?"

Det viser seg at kvinne nummer én er mannens eks-kone:

"Den første damen var min tidligere kone, og hun har sagt til meg at hun verken har eller hadde noen kjønnssykdommer.

Det virker som om lukten kommer med en gang hun blir litt våt nedentil

Det lukter helt sykt fælt, og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det til min nye dame. Men det virker jo nesten som at det er jeg som har gitt henne denne fæle lukten..."

Klarer ikke lukta

Slik avslutter innsenderen brevet, som han undertegner "Fortvila":

"Jeg klarer ikke den lukta, og oralsex er utelukket. Det virker som om lukten kommer med en gang hun blir litt våt nedentil. Det virker som det lukter av meg også, som nevnt, men ikke så intenst som det gjør av henne. Det er ca. fire måneder siden lukten kom. Har du noen gode råd? Og hvordan kan jeg si til henne at hun lukter vondt? Det kan godt være at jeg har et eller annet, men jeg kvier meg veldig for å gå til legen og fortelle dette."

Les hele innlegget her.

Gynekologens svar

Gynekolog Mette Moen svarer:

"Jeg tror ikke lukten kommer fra deg, og heller ikke at den har noe med ev. urinveisinfeksjon å gjøre. Du beskriver ikke hvordan det lukter, men er det lukt som av råtten fisk, kan det foreligge tilstanden BV (bakteriell vaginose). Ved BV kommer det en unormal sammensetning av bakteriefloraen i skjeden og høy pH, som gir grobunn for fremmede bakterier. Det ses spesielt hos seksuelt aktive, men er ikke en seksuelt overført sykdom. Det har heller ikke noe med urenslighet å gjøre."

Les hele gynekologens svar her

Her er mer om bakteriell vaginose (Pasienthåndboka)

Diskutér!

Har du ligget med noen som lukter vondt? Fant dere en løsning?

Fortell om dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

Les mer:

Klikk Helse

Klikk Samliv

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Forumdebatt

For vid vagina

"Han føler at han ikke er stor nok og mister ereksjonen ... Men sannheten er jo at jeg er for vid."