En jente i begynnelsen av 20-årene forteller at hun sliter med manglende sexlyst.

"Det har pågått såpass lenge at kjæresten min og jeg har hatt sex kanskje kun et par ganger i måneden i løpet av det siste året", skriver jenta på Doktor Onlines ekspertforum.

"Jeg opplever en veldig stresslignende følelse når jeg tenker på sex, og unngår situasjoner som jeg vet kan føre til at kjæresten min tar initiativ. Dette har jeg snakket med kjæresten min om flere ganger. Han synes jo det er synd at jeg har det sånn. [...] Han synes det er vanskelig å ta initiativ siden han føler det sårt å bli avvist."

Hvor ofte har du og kjæresten din sex? Stem i pollen nederst i saken.

Les også: Dette blir du kåt av

Jenta forteller at hun heller ikke onanerer, og føler seg dårlig hvis hvis noen forteller om sexlivet sitt, eller at vi tilfeldigvis hører en av naboene kose seg.

"Hvordan kan jeg øke sexlysten min og få det bedre med meg selv?"

Ifølge Doktor Onlines familieterapeut Toril Hepsø er det i begynnelsen av tjueårene ganske vanlig at forelskelsen varer opp til et år og så glir forholdet inn i vane og vennskap slik at kjærestefølelsene blir borte. Da er det helt vanlig at sexlysten tar slutt.

"Du er i en alder med veldig mange forventninger til deg om å være på topp seksuelt, men for de fleste kvinner er sexlyst noe som blir sterkere og bedre med årene.

Det å ha sex med kjæresten 2 ganger per måned er å ha et sexliv", presiserer familieterapeuten.

Les innlegget og hele terapeutens svar på Doktor Online

Les også: Velg riktig sexleketøy

Les mer om sex på Klikk Samliv

Avstemning

Hvor ofte har du og kjæresten din sex?

10% stemmer
Hver dag
29% stemmer
2-3 ganger i uka
11% stemmer
Hver lørdag
41% stemmer
Sjeldnere
8% stemmer
Aldri
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!